Trik ideje: kako da koristite boje za zidove u sobama tinejdžera
Trenutak kada Vaše dete postaje tinejdžer nužno se mora obeležiti i promenom njegove sobe, u kojoj više ne mogu dominirati dečji motivi i crtani junaci, pa je stoga najbolje krenuti od promene boje za zidove. Nameštaj ne morate menjati, već ga takođe po potrebi možete prefarbati i prilagoditi višem uzrastu. Ipak, adaptaciju ćete najlakše završiti ako se odlučite za izrazito popularne tinejdžerske boje za zidove, kojima takođe možete i sami napravite originalne šare.

Evo koji to trendovi, odnosno nijanse, dominiraju u tinejdžerskim sobama ove sezone.
Kombinacija plave boje za zidove i šarenih detalja.

Bez bozira da li je u pitanju devojčica ili dečak, sve nijanse plave boje za zidove, kao podloga u prvom odnosno dominantne u drugom slučaju, izuzetno su preporučljive.

U sobama tinejdžerki, ova boja bi trebalo da se kombinuje sa žutim i jarko ružičastim detaljima. Da sve možete postići uz pomoć boje za zidove, dokaz su kombinacije različitih šara na zidovima, od onih koje podrazumevaju žutu i ružičastu liniju poput bordure oko velikog bloka plave boje. Druga varijanta je da izabranu nijansu plave boje za zidove prate ramovi za slike u ovim bojama ili tapete koje možete iseći u raznim oblicima i zalepiti na zid. Naravno, uz sve ovo dobro se kombinuje posteljina istih boja.

Za tinejdžere, odnosno dečake, preporučuju se tamnije nijanse plave boje za zidove, koje se mogu kombinovati sa prugama od tapeta koje prikazuju teksturu tamnog drveta. Nisu isključene ni zig-zag šare, veoma popularan dezen na različitim predmetima. Ovakvu nijansu boje za zidove trebalo bi da prati posteljina braon boje, kao i klasični drveni ramovi za slike i fotografije.

Ljubičasta je boja koja se, naravno, preporučuje za devojčice, ali se savetuje svetlija nijansa ove boje za zidove, pošto tamniji tonovi uspavljuju.

Ova boja odlična je za razvijanje kreativnosti i umirenje, ali i koncentraciju. Savršena je za prelaz iz dečje u tinejdžersku sobu, kada se već prerastu nijanse ružičaste boje za zidove, obično namenjene prostorijama mlađih devojčica.

Ljubičasta nije posebno zahtevna za kombinovanje, ali se savršeno slaže sa belim nameštajem ili onim od svetlijeg drveta. Svetlije nijanse ove boje za zidove dobro se uklapaju sa bledožutim detaljima, ali i narandžastim akcentima, te možete dodavati ramove u ovim bojama na zidove ili ih birati za posteljinu i jastučiće.

U svakom slučaju, to će biti jedna vedra, šarena, ali ne i napadna enterijer priča.

Svetli tonovi sive boje za zidove u kombinaciji sa drvetom.

Za tinejdžere se posebno preporučuje što svetlija nijansa sive boje za zidove u kombinaciji sa braon motivima, na primer – braon bordure oko ivica zida ili tamnobraon nameštaja. I ova kombinacija voli narandžaste akcente, te možete dodati poneki detalj u ovoj boji kako biste uneli dinamiku u prostor Vašeg sina.

Svetla nijansa sive boje za zidove čista je i odlična kao pozadina za dominaciju ostalih tonova u prostoru. Ipak, veliki blokovi ove boje za zidove se ne preporučuju, pa ako biste ostavili dosta praznih zidova, vodite računa da je ipak kombinujete sa ostalim bojama.

U skladu sa njom, svaka šara je poželjna, pa možete ispisivati grafite, murale, ime kluba za koji tinejdžer navija i slično.

Izvor: www.bojezazidove.com