Sopran NATAŠA ĐIKANOVIĆ u ciklusu koncerata - FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU1
Sa željom da promovišu mlade talentovane muzičare, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti Guarnerius su aprila ove godine pokrenuli ciklus koncerata koji predstavlja najbolje studente FMU-a. Mlada Beograđanka NATAŠA ĐIKANOVIĆ će svojim nastupom u Guarneriusu u utorak, 9. oktobra 2012. godine (20 časova), nastaviti ovaj ciklus u sezoni 2012/13. Nataša je osvojila najveće nagrade na svim značajnijim domaćim takmičenjima, a od međunarodnih uspeha izdvajamo Grand Prix nagradu na operskom kursu u Nemačkoj “Oper Oder Spree” 2009. godine.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljudmile Gros Popović, uz nagradu iz fonda ”Danice Mastilović“ za najboljeg i najperspektivnijeg studenta studijskog programa za solo pevanje 2009/2010.

Klavirski saradnik Nataše Đikanović na koncertu u Guarneriusu biće prof. Aleksandar KOLAREVIĆ,
a gost koncerta je tenor Nenad ČIČA, dobitnik prve nagrade na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju mladih muzičara "Petar Konjović".

Program: Bellini, Mozart, Tchaikovsky, Ippolitov-Ivanov, Puccini, Bizet, Leo Delibes, Verdi


SLOBODAN ULAZ

Mladi lirski sorpan NATAŠA ĐIKANOVIĆ je muzičko obrazovanje stekla u školama “Stanković” i “Davorin Jenko”, a diplomirala je 2011. godine na FMU u Beogradu, na odseku za solo pevanje, u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović. Učestvovala je na svim značajnijim takmičenjima u zemlji i osvojila prve nagrade na takmičenju “Stanković” tri puta u više kategorija, kao i prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Rumi (2004). U kamernom sastavu, Nataša je osvojila prvu nagradu na Republičkom, a drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko”, dok je 2006. godine bila polufinalista na internacionalnom takmičenju “Ferrucio Tagliavini” u Austriji. Bila je finalista na takmičenju u okviru letnjeg operskog kursa u Austriji 2011. godine „Beč-Prag-Budimpešta“. Na drugoj godini studija, Nataša je bila član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, sa kojim je imala zapažene nastupe. Ove godine Nataša usavršavanje nastavlja u studiju istaknute umetnice svetske slave, gospođe Virdžinije Zeani u SAD-u.