U okviru projekta Novi glasovi Beogradskog dramskog pozorišta tokom avgusta vas očekuju čak 4 premijere mladih dramskih umetnika na BDP "Millennium Team" Areni. Svake subote u avgustu nova premijera! Crna komedija "U se, na se i poda se" Gorana Starčevića u režiji Stefana Gajića biće odigrana 5. 8. (pretpremijera 4.8, repriza 6.8).
Predstava "Tiho, tiše" Milice Radojčić u režiji Ane Janković, premijerno će biti izvedena 12. avgusta (pretpremijera 11, repriza 13.8). Predstava "Prozor" Katarine Nikolić u režiji Nikole Bundala ima zakazau premijeru 19. avgusta (pretpremijera 18.8, repriza 20.8). Predstava "Ibzenove aveti" Mine Milošević u režiji Ivana Baletića biće premijerno odigrana 26. avgusta (pretpremijera 25, repriza 27.8). Sve predstave počinju u 20.30 časova. Tendencija predstave #Tiho tiše" je da pozove na preispitivanje mitova o silovanju, patrijarhata i uopšte položaja žene u društvu u kom se seks i silovanje koriste kao sinonimi, u kom „ne“ još uvek znači „da“. Komad Ibzenove aveti nastao je od građe Ibzenovih komada (Heda Gabler, Lutkina kuća, Aveti, Per Gint, Rosmersholm), biografije Henrika Ibzena, kao i brojnih teorijskih tekstova na temu Ibzenovog stvaralaštva.

Glavni junak komada je Ibzen, koji je suviše zauzet bavljenjem sobom i takmičenjem sa svojim savremenikom, dramskim piscem, Avgustom Strindbergom, da bi primetio da njegove udružene dramske junakinje – Nora, Heda Gabler i Tea Elvsted – u jednom sasvim običnom ibzenovskom salonu pokreću pobunu protiv njega. Pitanje je, međutim, da li će ga njegova istorijska uloga borca za prava žena poštedeti gneva onih žena koje ga najbolje poznaju, njegovih junakinja. Predstava Ibzenove aveti nastala je u okviru doktorskog rada reditelja Ivana Baletića na studijama Višemedijske umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

U predstavi "Prozor" ulazeći u ispreplitane živote i odnose petoro mladih, istražujemo gde se, među decom koja tek ulaze u svet odraslih, rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze, junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i fasade koju moraju da postavljaju za javnost. Njihove neposredne, intimne perspektive prvog bola, ljubavi, prijateljstva su glas nove generacije koji, predugo zanemaren, zaslužuje da se čuje.
 
Dok predstava "U se, na se i poda se" se bavi prićom o ratnom veteranu koji ne bira sredstva do svog cilja i žrtvuje sve kako bi to i ostvario.