Sinoć je dvorac Eđšeg u Novom Sadu zasijao u svom punom sjaju, jer je bio domaćin drugog dana 22. izdanja Serbia Fashion Weeka, u okviru kog je održan Serbia Fashion Film Festival. Manifestaciju je svečano otvorila Amela Radan, jedna od vodećih ličnosti u svetu mode regiona, koja je zajedno sa Željkom Ivanovićem, suosnivač Sarajevo Fashion Film Festivala, Publici u Eđšegu obratio se i Željko Ivanović, filmski i televizijski producent, ali direktor Sarajevo, Croatia i United Kingdom Fashion Film Festivala. Ovaj trenutak otvaranja događaja obogatio je atmosferu te večeri, dajući početak nezaboravnom putovanju kroz svet mode i filma. Serbia Fashion Film Festival je događaj koji se izdvaja po svojoj jedinstvenosti i internacionalnoj dimenziji. Ova manifestacija donosi izbor radova iz celog sveta, prezentujući ih kroz međunarodno takmičenje, diskusije, majstorske časove, predavanja, radionice, zabave i sadržaj dostupan tokom cele godine putem interneta.

Program festivala je sveobuhvatan i prikazuje publici raznolik izbor modnih filmova, uz istovremeno organizovane razgovore sa značajnim imenima iz sveta mode, filma, umetnosti i medija. Festival takođe pruža detaljan program posvećen avangardnim dizajnima, umetničkim video radovima, modnim dokumentarcima i radionicama. Modni filmovi predstavljaju značajan segment savremene modne industrije, donoseći inovacije i dubinu u način na koji se moda prezentuje i doživljava. Ovi filmovi nisu samo reklamni materijal za brendove ili dizajnere, već prava umetnička dela koja istražuju estetiku, identitet, kulturu i priče putem vizuelnog jezika mode.

Večeras na programu Serbia Fashion Weeka publiku očekuju uzbudljive revije domaćih i inostranih dizajnera u Master centru Novosadskog sajma. Nacionalna nedelja mode nastavlja da slavi modu, film i dizajn na našim prostorima, donoseći kreativnost i inspiraciju u srca svih zaljubljenika u ovu umetnost.

Foto Srđan Aleksić