Druga sezona serije „Trideset srebrnjaka“ (30 Coins aka. 30 Monedas) imaće premijeru 23. oktobra na HBO Max striming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu u 21:35. Hvaljeni majstor horora Aleks de la Iglesia reditelj je i koscenarista "Trideset srebrenjaka" (30 Monedas) čija se radnja odvija u vrtoglavom svetu u kojem ni±ta nije onakvo kakvim se čini i nikome se ne moµe verovati. Nakon pada Pedraze, u drugoj sezoni zatičemo oca Vergaru (Edvard Fernandez) i Elenu (Megan Montaner) zarobljene u dubinama pakla. U međuvremenu, u svetu µivih, uticajni vođa sekte Kristijan Barbrou (Pol Giamati) kuje mračnu zaveru da ponovno skupi trideset srebrenjaka za zlokobni ritual. Dok biv±i stanovnici Pedraze poku±avaju da otkriju velike misterije iza strahota koje su doµiveli u zatočeni±tvu, Vergara sarađuje s biv±im neprijateljima u stra±noj trci da spreči Barbrouvovu vladavinu uni±tenja i kraj sveta.

U glavnim ulogama su Edvard Fernendez, Megan Montaner, Migel Anhel Silvestre, Pol Điamati, Makarena Gomez, Najva Nimri, Pepon Njeto, Kosimo Fusko, Manolo Solo, Nuria Gonzalez, Havier Bodalo i Manuel Taljafe.

Reditelj serije je Aleks de la Iglesija, a koscenaristi su Aleks de la Iglesija i Horhe Guerićaećevaria. Izvr±ni producenti za HBO Max su Stiv Metjuz, Migel Salvat i Entoni Rut. Aleks de la Iglesija i Karolina Beng su izvr±ni producenti za Pokeepsie Films. Druga sezona snimana je u ©paniji, Italiji, Sjedinjenim Američkim Drµavama i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prva sezona serije „Trideset srebrnjaka“ dostupna je na HBO Max strimin.

Foto Credits: HBO promo