Kuskus sa povrćem iz rerne

Sastojci:
1 plavi patlidžan, iseckan na kockice
2 tikvice, iseckane na kolutove
1 crvena paprika, očišćena od semenki i iseckana
1 šolja cvetova karfiola
1 velika glavica crvenog luka, iseckana
3 čena belog luka - protisnuti kroz presu za beli luk
1 kašika Provansalskog začina (ili neka druga mešavina začina, po želji)
7-8 kašika maslinovog ulja
3 kašike balzamiko sirćeta
morska so, mleveni biber, svež bosiljak
250g kuskusa
 
Postupak:
Rernu zagrejati na 250˚C. Povrće, isečeno i začinjeno, staviti u veći pleh, preliti uljem i sirćetom, i staviti da se peče. Temperaturu pečenja smanjiti na 200˚C. Povremeno promešati. Peći oko 45min, da se povrće ne prepeče.
U međuvremenu kuskus pripremiti prema uputstvu sa ambalaže. Umesto navedene količine vode, može se upotrebiti supa napravljena od povrtne kocke (400g vode staviti da provri, dodati povrtnu kocku i to je to). U tom slučaju, kuskus će imati bogatiji/intenzivniji ukus.
Povrće izvaditi iz rerne, dodatno začiniti, po želji, i servirati zajedno sa kuskusom. Sok od povrća preliti preko kuskusa. Ukrasiti listićima svežeg bosiljka.