Novi fosili u Jugotonu
pozivamo Vas na druženje sa članovima grupe Novih fosila, u Jugotonu. Novi fosli će se u petak, 11.novembra u 12h družiti sa prestavnicima medija. Novi fosili će predstaviti i singl „Ti si čudo“ koji su prvi put izveli ove godine na splitskom festivalu.

Takođe, ovom prilikom pozivamo i sve fanove grupe da dođu jer će Novi fosili potpisivati i nedavno objavljenu antologiju „Uvijek blizu“.

Otkad se nalazi u prodaji antologija Novih fosila je jedno od najprodavanijih izdanja u Jugotonu. Antologija naziva „Uvijek blizu“ obeležava 40 godina diskografske karijere ove grupe. Radi se o četvorostrukom izdanju sa 88 hitova (više od 5 sati muzike) u bogato ilustrovanoj knjizi.

Prvo diskografsko izdanje i prvi hit, singl ploča "Kad naš brod plovi" objavljena je 1971. godine. Grupa postaje prepoznatljiva po tzv. "urbanom popu" koji izvire iz rukopisa kompozitora Rajka Dujmića, člana grupe od 1977. godine. Taj svojstven "fosilski" zvuk obeležava ih tokom svih 40 godina njihovog postojanja i oduševljava najširu publiku cele regije i danas.

Zato je i naslov ovog izdanja „Uvijek blizu“, jer su Fosili kroz 40 godina na sceni bili zaista bliski svim generacijama. "Ništa u životu nije slučajno, pa ni tako ovaj odabir pjesama pred vama, dragi naši. Kažu da slika govori tisuću riječi, a mi vam nudimo samo dio svega što smo živjeli i proživjeli uz pjesme koje ćete čuti. ", izjavili su članovi grupe Novi fosili, povodom ovog izdanja.