„EuroBelgrade2011“

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo EuroBelgrade - internacionalni studentski sportski turnir koji ce se održati po prvi u Beogradu od 14. do 17. oktobra 2011. godine. Glavni organizator ovog događaja je Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

Turnir pripada seriji turnira Euro, koja obuhvata neke od najvećih turnira u Evropi, kao što su EuroMilano i EuroBarcelona. Studenti iz cele Evrope ce se tokom tri dana turnira takmičiti u četiri sportske discipline: futbalu, košarci, odbojci i vaterpolu. U svim sportovima, osim vaterpola, predviđena su takmicenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Mogućnost apliciranja za učestvovanje na turniru je otvoreno do 30. septembra na našem sajtu. Pored sportskog dela turnira, za studente će biti organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti.

Cilj ovih aktivnosti je što bolje upoznavanje stranih studenata sa kulturom i životom u Beogradu i Srbiji. Ove aktivnosti ce sasvim sigurno doprineti boljem međusobnom upoznavanju studenata, što će stvoriti jaku osnovu za buduću profesionalnu saradnju. Očekuje se dolazak preko 300 stranih studenata, a planiran broj ucesnika turnira, ukljucujući domaće studente je 500. Turnir je idealna prilika za veliki broj domaćih studenata, da kao volonteri steknu prvo radno iskustvo na organizaciji specijalnih dogadaja ove veličine.  

Osnovni cilj turnira je da pruži stranim studentima jednu lepšu sliku o Beogradu i Srbiji, ali i da im pruži priliku da se takmiče, druže i zabave. Planiramo da turnir u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv brend Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu, Beograda uopšte.

Uz podršku Univerziteta u Beogradu, značaj ovog događaja prepoznala je i Kancelarija za mlade.

Za više informacija posetite internet prezentaciju www.eurobelgrade.org
„EuroBelgrade2011“

Organizator:
FAKULTET ORGANIZACIONIH NAUKA