Rešite se čukljeva bez operacije<br>Bowen tehnika u Beogradu
Bolni čukljevi (Hallux valgus) nisu samo estetski već i ozbiljan zdravstveni problem, pre svega poremećaj statike tela. U narodu je ova pojava poznata kao krivljenje nožnog palca u stranu prema drugim prstima, gde u predelu zgloba ovog prsta dolazi do pojave izrasline, odnosno čuklja. Međutim, ovo je samo najuočiljiviji deo ukupnog deformiteta. U zavisnosti od stepena njegovog razvoja može doći i do razmicanja donožja ili prednjeg stopala, kao i proširenja stopala i spuštanja svih kostiju, zbog čega dolazi do spuštanja svodova stopala. Takođe može da se javi i uvrtanje kostiju donožja, deformacija i savijanje jednog ili više prstiju (posebno drugog i petog), pojava žuljeva na prstima i tabanu, pomeranje tetiva i njihovog skraćivanja zbog čega dolazi do veoma bolnih pokreta zglobova stopala kao posledice degenerativnih promena.

Danas, bolni i izraženi čukljevi tretiraju se na potpuno nov, bezbolan i neinvazivan način, bez operacije.

Tretman bolnih i izraženih čukljeva obuhvata:
korekciju statike tela
ciljane vežbe za palčeve
20 minutnu kupku u rastvoru sode bikarbone
upotrebu biljne kreme za razgradnju degenerativnog tkiva čukljeva

Tretman se sprovodi jednom sedmično i traje oko 60 minuta. Vežbe, kupke i masaža izvode se svakodnevno u kućnim uslovima. Tretman izvodi stručno lice, viši fizioterapeut, sa odgovarajućim certifikatom i diplomom. Tretman ne koriste: trudnice, onkološki pacijenti, kao i pacijenti sa bolestima krvi (hemofilija i dr.)Tretman se primenjuje bez obzira na uzrast, starosnu dob i pol a rezultati zavise od dužine trajanja navedenih tegoba i vidljivi su posle 5- 6 tretmana, a poboljšanje celokupnog stanja organizma vidljivo je već posle prvog tretmana, kao na primer smanjenje bolova u leđima, kolenima, kukovima, stopalima, bolja cirkulacija, luči se endorfin – hormon sreće a to direktno utiče na bolje raspoloženje.

Terapeutska tehnika – Bowen
jedno od vodećih otkrića XXI veka.

Jeste li se ikada zapitali koliko su kompjuteri složene i sofisticirane naprave? Jednostavnim pritiskom na dugme on može da vam pribavi informaciju iz bilo kog dela sveta, ili da zapamti obilje različitih podataka, ili da u svega nekoliko sekundi obavi niz kompleksnih operacija. A opet, kompjutere su ljudi izumeli u pokušaju da oponašaju funkcionisanje mozga, a da se time ljudskom mozgu nisu čak ni priblžili! Naše je telo u čitavom univerzumu jedina vrhunska "mašina". Zapanjeni smo koliko su elektronski čipovi – osnovne kompjuterske komponente - mali a moćni. A opet, svaka ćelija ljudskog organizma predstavlja svet u malom. Stvoreni smo da bi za života trajali bez kvarova, ostali savršeno prilagođeni vlastitom okruženju i, što je najvažnije, opremljeni svim alatima neophodnim za "samopomoć". Drugim rečima, naša tela imaju sposobnost da se sama leče, što i Bowenova filozofija dokazuje, od onog trenutka kad postignete potpuno opuštanje. Nežni Bowen pokreti predstavljaju u stvari buđenje vašeg vlastitog "unutrašnjeg lekara", a na sasvim neinvazivan i prirodan način. Na bilo kakvu neuravnoteženost ili disharmoniju koja u telu postoji može da se utiče reaktivacijom izvorne matrice, ispravnog načina funkcionisanja svih sistema u organizmu.Kako se to postiže?

Bowen tehnika je sasvim nov koncept rada na ljudskom telu i kao takva nije izvedena iz bilo koje druge metode fizikaIne teraplje, pa ni u jednoj njih nije čak ni slična. Bowen tretman se sastoji od nežnih pokreta palčevima i ostalim prstima ruku preko mišićnog i vezivnog tkiva, bilo preko gole kože, bilo preko lagane odeće. Ovim se pokretima šalju poruke ka nervnom sistemu i natrag priziva ranije pohranjena ćeljiska memorija o njihovom preferiranom opuštenom i uravnoteženom dobrom osećanju. Kroz čitavu se sesiju prave česte ali neizostavne pauze koje telu pružaju dovoljno vremena da odgovarajuće reaguje i da započne proces izlečenja.
Rezultati mogu biti doista izuzetni, čak i posle samo prve sesije, dok će telo sebe nastaviti da samo leči i tokom narednih nekoliko dana. Često je i svega nekoliko sesija sasvim dovoljno da se postigne unapred prezentovano stanje. Terapeut može da se fokusira bilo na samo jedan naročit problem, bilo da radi na čitavom telu kao celini. Sasvim različit od svih ostalih terapija "sa rukama na telu", Bowen tehnika ne primenjuje nikakvu prisilnu manipulaciju. Terapeut ne prisiljava telo da reaguje" kako mu je naređeno" već mu dozvoljava da postigne ono sto mu je neophodno da bi sebe samo lečilo, i to kroz onoliko vremena koliko će mu za to biti potrebno a unutar njegovih sopstvenih ograničenja.


Terapija za svakoga

Bowen tehniku preporučujemo svim članovima porodice, od novorođenih do onih najstarijih, svakom sa akutnim ili hroničnim stanjima. Ona takođe izuzetnu relaksaciju pruža i sportistima, trudnicama i osobama sa posebnim potrebama. Ona se telom bavi na svim mogućim nivoima: na fizičkom, hemijskom, mentalnom i emocionalnom planu.
Rezultati koje postiže sa bebama i životinjama su jednostavno spektakularni, pa se tako isključuje mogući Placebo efekat!

Stanja sa akutnim, neurološkim i psiho-somatskim bolestima su bila dokazano poboljšana primenom Bowen terapije.

Stanja kod kojih je odgovor na Bowen tehnike izuzetno povoljan jesu sledeća:

Mišićno-koštani i problemi sa zglobovima poput: grčeva u ramenima, (RSI - Repetitive Strain lnjury) povreda od uzastopnog naprezanja, problemi sa kolenima i kukovima, istegnuće skočnog zgloba, bol u leđima, išijas, skolioza, kifoza, ograničeno pokretanje vrata (npr. od posledice efekta biča), sve vrste sportskih povreda;
Stanja ili neuravnoteženost unutrašnjih organa poput: steriliteta, migrena i glavobolja, astme i bronhijalnih simptoma, polenske alergije, problema sa bubrezima, noćnog mokrenja, poremećaja digestivnog trakta;
Emocionalni problemi, stres i tenzije, depresije sindrom akutnog hroničnog premora;
Poremećaji auto-imunog sistema, alergije;
Neurološki poremećaji, Parkinsonova bolest, moždani udar;

Operacija je poslednja mera, nadamo se da vam neće trebati.

Informacije i zakazivanje na telefon Balans Medike: 011/32-26-826, 011/33-40-855 i 064/5515-050