MEDIGROUP OBELEŽAVA MESEC BORBE PROTIV RAKA
Najveći privatni sistem za pružanje zdravstvene nege i zaštite u Srbiji i regionu, MediGroup, i ove godine pridružuje se akciji obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, 04. februara. U cilju podizanja svesti o značaju pravovremene dijagnostike i prevencije ove bolesti, MediGroup domovi zdravlja će tokom celog februara meseca pacijentima nuditi specijalne pakete sa pogodnostima, koji se odnose na prevenciju bolesti debelog creva i želuca, kao i na prevenciju bolesti jetre i pankreasa.

„Prevencija malignih bolesti od izuzetnog je značaja po javno zdravlje i predstavlja najefikasniji pristup kontroli samih bolesti. Na više od 80% svih malignih  bolesti moguće je uticati modifikovanjem faktora rizika koji su najodgovorniji za pojavu bolesti. Ukoliko do bolesti ipak dođe, njen ishod moguće je poboljšati ranim otkrivanjem, pravilnom i stručnom terapijom“, izjavila je Dr Milena Pandurović, medicinski direktor i načelnik Odeljenja anestezije sa reanimacijom i intenzivne nege Opšte bolnice MediGroup.

Stručno pojačanje pružiće i Dr Rajan Ozborn (Dr. Ryan Osborne), međunarodno priznati ORL hirurg, subspecijalista hirurgije glave i vrata, koji će od 17. februara boraviti u Beogradu sa svojim stručnim timom, i u okviru Opšte bolnice MediGroup vršiti preglede i konsultacije sa pacijenatima.

Nove smernice Svetske zdravstvene organizacije (SZO) odnose se na poboljšanje šansi za prevazilaženjem stanja bolesti, kroz sveobuhvatno usmeravanje zdravstvenih sistema da se fokusiraju na blagovremeno dijagnostifikovanje i lečenje bolesti.