Kompanija beleži konstantan porast korisnika koji koriste objektive u Srbiji, a posebno su popularni AR sa zabavnim i ulepšavajućim efektima. Objektiv posvećen učešću košarkaške reprezentacije Srbije na Evrobasketu 2022 je korišćen 850 hiljada puta. Viber slavi godinu dana sve popularnijeg AR (proširene stvarnosti) objektiva, beležeći konstantno povećanje broja jedinstvenih korisnika koji ulaze u objektive tokom ovog perioda. Objektiv posvećen učešću košarkaške reprezentacije Srbije na Evrobasketu 2022 korišćen je 850 hiljada puta. Interna statistika Vibera pokazuje da Srbe posebno interesuju objektivi sa zabavnim i ulepšavajućim efektima. Platforma Viber lansirala je AR objektive prošle jeseni. Od tada, korisnici imaju mnogo opcija da izmene svoj izgled i okruženje i podele te fotografije ili snimke sa prijateljima na platformi i van nje.

Da bi pomogli razvoju svog poslovanja, brendovi mogu da povežu svoje proizvode sa iskustvima Viber AR objektiva. Kroz proširenu stvarnost, oni mogu da pozicioniraju usluge ili proizvode pojedinačnom kupcu - preko njegovog lica, tela ili gde god žele. Preduzeća koja ulažu u izgradnju iskustva proširene realnosti kroz objektive podižu svest o svom brendu i podižu rast prihoda tako što se bave klijentima na prirodan i zabavan način.

Kako bi bio u skladu sa trendovima i prilikama, Viber je razvio i objektiv za Noć veštica i na taj način vam olakšava, ukoliko želite da se maskirate za ovu priliku, a ne želite da uložite poseban napor u osmišljavanje kostima. Takođe, za ovu, kao i mnoge druge prilike, pripremljeni su novi stikeri i kartice sa željama, koje čine ćaskanje još zabavnijim.