Besplatni kursevi ITAcademy na telefonu
Kako izgleda škola preko telefona sada mogu da otkriju svi koji imaju Android mobilne uređaje. Testiranje znanja engleskog jezika na mobilnom dok šetate parkom, usavršavanje veština u obradi fotografije i otkrivanje mogućnosti koje pruža Photoshop CS5 zajedno sa društvom, dok sedite na kafi, čitanje saveta i trikova kako da poboljšate vođenje javnih prezentacija možda baš dok putujete na neki događaj... Svi koji imaju Android telefone i tablet računare sada će moći da koriste ove mogućnosti!

Nakon što su, po prvi put u Srbiji, dve obrazovne ustanove – ITAcademy i BusinessAcademy – napravile Android mobilnu aplikaciju koja omogućava polaznicima da njihove obrazovne programe pohađaju preko mobilnih uređaja, više stotina polaznika skinulo je ovu aplikaciju kako bi sebi olakšali učenje. Međutim, od sada će svi zainteresovani moći da isprobaju kako izgleda ići u školu preko mobilnih telefona ili tableta.

Android aplikacija ITAcademy i BusinessAcademy može se besplatno preuzeti na sledećem linku.

Svako ko preuzme aplikaciju besplatno će dobiti i tri kursa ovih obrazovnih ustanova: Photoshop CS5, Engleski jezik (odgovarajući nivo) i Veštine jasne i uverljive prezentacije.

Sve što je potrebno da zainteresovani urade jeste da odu na Google play store i preuzmu aplikacije besplatno. Čim se registruju, moći će da koriste materijale ova tri kursa, koje poklanjamo besplatno. Želeli smo da na ovaj način omogućimo svima da saznaju prednosti učenja preko mobilnih uređaja, kakvo nas sigurno očekuje u budućnosti – kaže Nikola Subotić, menadžer ITAcademy i BusinessAcademy.

Učenje preko mobilne aplikacije omogućava pristup nastavnim materijalima onlajn, korišćenje multimedijalnih video i audio sadržaja, praćenje prenosa predavanja uživo, čet konsultacije sa profesorima, kao i mogućnost da u svakom trenutku razmene iskustva sa kolegama.

Da je ovakav trend u svetu, što se obrazovanja tiče, u skladu sa očekivanjima učenika pokazuju i nova istraživanja. Više od dve trećine studenata zainteresovano je da uči putem svojih smart telefona, pokazalo je istraživanje koje je nedavno objavio portal Sciedu.ca, a čak 70% studenata je ocenilo da im učenje preko mobilnog telefona povećava želju i motivaciju!

Polaznici ITAcademy i BusinessAcademy, zahvaljujući ovim mobilnim aplikacijama, imaju mogućnost da nastavnim materijalima pristupaju gde god da se nalaze, da na telefonu pišu seminarske radove, rešavaju testove i zadatke, postavljaju pitanja predavačima, komentarišu na edukativnom volu sa kolegama, kao i da gledaju uživo prenos predavanja, iako su kilometrima daleko od učionice.

Škola koja se može pohađati preko tableta ili mobilnog telefona postaje sve izvesnija budućnost. Ovakav koncept školovanja će se izuzetno lako uklopiti u zahteve modernog načina života, gde su svi neprestano u pokretu i gde sve postaje dostupno u svakom trenutku.