Besplatan prenos zimske škole programiranja i dizajna na ITS-u!
Svi posetioci sajta www.it-skola.com imaće priliku da tokom ove nedelje besplatno prate program Zimske škole programiranja i dizajna, koja će biti organizovana u Comtrade centru. Ovaj pravi mali festival informacionih tehnologija, kojem prisustvuje više stotina dece u Srbiji, organizovali su  Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS i kompanije LINK group i Comtrade. Predavanja možete pratiti svakog dana od 11h do 13h, a o zanimljivim IT temama govoriće renomirani predavači.

Kako funkcioniše Google analitika, šta su elektronski platni sistemi (Paypal), kako funkcioniše tehnologija 3D štampe, šta se sve može raditi u programskom jeziku Java, kako se kreiraju slike u Photoshopu, samo su neke od korisnih tema ovogodišnje zimske škole programiranja i dizajna.  

O ovim temama govoriće odlični profesori sa Visoke škole za informacione tehnologije ITS, uspešni poslovni ljudi iz oblasti IT-ja, Google predavači, predstavnici Oracle University, project menadžeri Comtradea, predstavnici Hewlett-Packarda, i mnogi drugi.

Dosadašnja iskustva sa Zimske škole programiranja i dizajna pokazuju da su srednjoškolci izuzetno zainteresovani da stiču nova znanja i veštine u IT-ju. Zanimljivo je i to da svake godine sve više devojaka želi da nauči programiranje i dizajn. One svoju karijeru vide upravo u sferi IT-ja.

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. Nastava na ITS-u se odvija u okviru četiri programa: Informacione tehnologije, Računarska multimedija, Elektronsko poslovanje, Organizacija poslovnih sistema (IT). Rad Visoke škole za informacione tehnologije (ITS) podržavaju dve poznate i uspešne kompanije, lideri u oblasti IT-ја na našim prostorima – Comtrade i LINK group. Neki od partnera ITS-a su: Apple, HP, Acer, Toshiba, EMC, Oracle, Microsoft, Fujitsu-Siemens, i još mnogo kompanija u zemlji, regionu, i šire.