Predstavljamo vam neke vredne savete renomiranih imena iz modne industrije...


Zvonko Marković / modni kreator

Mladoženja treba da bude par sa mladom. Sjajno je da muškarac ima prsluk, kravatu sa kojom se „gađati“ sa venčanicom. To je momenat kada dvoje ljudi predstavljaju sklad. Nije preporučljivo da mladoženja ima belu košulju, a da mlada bude u krem venčanici, niti da eksperimentiše sa nekim bojama.


Ašok Murti / stilista

Ne postoji „univerzalni“ ključ u kojem bih stilizovao nekoga za ovakvu priliku – stilizacija zavisi, pre svega, od osoba o kojima se radi... Kao nepopravljivi romantik, ad hoc, verovatno bih se odlučio za takvu nekakvu varijantu – romantična haljina za nju, a on bi imao belo odelo sa košuljom od nekog sličnog materijala. Međutim, nisam protivnik ni minimalistièke elegancije.
Voleo bih da za formalnija venčanja na njemu češće viđam tzv. „morning suit“ ili redengot, sa sve prslukom i plastronom; smoking ili frak, nemaju mesta na svadbi (ni na mladoženji) – mada se za tim tipom garderobe često poseže kada se želi postići utisak „otmenosti i rafinmana“ - njima je mesto samo u večernjim prilikama; crno, čak i na muškarcu, sasvim je neprimerena boja za ovakvu priliku. Smatram da su cipele, u skladu sa odećom, bitne i za nju i njega.Neven Vrgoč / dizajner unikatnih kravata

Kada govorimo o venčanju, buduće mladoženje savetujem da pre izaberu jednobojnu kravatu, na primer – uz belu košulju će lepo ići bela kravata. Dobar potez je i kada boja kravate mladoženje prati boju ili nijansu mladine venčanice. Ako je venčanica crvena, može i kravata da bude crvena, žuta, zelena, neka oslikana.
Naravno, mladoženja može sebi da da malo slobode u izboru modela i boje kravate ili, ćak leptir mašne, koja je svakako veoma elegantan izbor. Leptir mašna može biti u raznim bojama, ali i da ima diskretne tufnice... Sad su aktuelne posebne kravate sa štepovima, a ukoliko je mladoženja smeliji, može da stavi ešarpu, vezanu na interesantna način, koja će delovati veoma aristokratski.