Venčanje, bilo ono veliko ili malo, nije tako lako organizovati, te ne čudi što su i kod nas sve popularnije agencije za organizaciju venčanja. Ako ste, pak, sami rešili da se upustite u ovakvu akciju, postoje ključne stvari na koje bi trebalo da se usredsredite kako bi vaše venčanje bilo kao iz snova. Pored liste zvanice i pozivanja, bitno je da odaberete mesto proslave i rezervišete bend za svadbe, a zatim obavite i ostale prateće detalje. Muzika je presudna za provod, te neće vredeti ukoliko sve bude savršeno funckionisalo, a bend za svadbe bio loš. Ostali važni činioci su dekoracija i posluženje.

Dekoracija sale

Iako se možda na prvi pogled ne čini preterano bitnom, dekoracija sale ili restorana u kom se proslava održava itekako je važna. Prostor i svesno i nesvesno može uticati na raspoloženje, te ukoliko je sve šareno, a stolovi zbijeni – tu od provoda nema ništa. Stoga se morate potruditi da svaka zvanica dobije sasvim dovoljno mesta za igru i za stolom, a eleganciju postići belim navlakama, mašnama i ukrasima za stolove, jer savršena svadbe podrazumeva i savršen ambijent.

Izaberite posluženje

Kako biste izašli u susret različitim ukusima svojih gostiju, predlažemo da odaberete neku ketering agenciju kojoj ćete pokloniti poverenje i čitavo posluženje organizujete u vidu švedskog stola. Ovako će svim biti mnogo jednostavnije, jer će zvanice moći da jedu kada same požele, a vas će iznenaditi koliko ovo može biti neuporedivo jeftinija varijanta od standardnog svadbarskog menija.

Odaberite najbolji bend za svadbe

Sasvim je izvesno da je ovo mnogo lakše reći nego učiniti, jer nije svaki bend za svadbe onaj koji će baš vama odgovarati. Možda ne treba posebno napominjati, ali potrudite se da prilikom izbora obavezno bar jednom čujete nastup onog orkestra za kog želite da vam svira na venčanju, kako biste se uverili u njihov zvuk ili repertoar. Bez obzira da li ćete na samoj proslavi dozvoljavati naručivanje pesama ili ne, važno je da odabrani bend za svadbe zna i ume da izađe u susret najpre svim vašim željama, kao i koliko je rad da repertoar eventualno proširi ukoliko ne zna neku od numera koju ste vi poželeli. Sa pravim profesionalcima biće lako dogovoriti se, te gledajte da razgovarate najpre sa onima koji imaju dovoljno iskustva. Muzika je ovog dana presudna, i bend za svadbe mora umeti da napravi živu atmosferu i podigne sve goste na noge. Za savršenu svadbu, upravo su muzičari najvažniji činilac, a oni moraju biti šarmantni i svirati numere koje će zadovoljiti sve ukuse, kako bi bar deo po deo gostiju bio na plesnom podijumu. Zato bend za svadbe treba birati i po načinu njihove komunikacije sa publikom. Pritom, nikako ne mislimo na bend za svadbe čiji bi pevač non-stop nešto govorio ili ubacivao pošalice, što ume da deluje prilično neukusno, već na profesionalne pevače koji prepoznaju momente kada je dobro neku pesmu otpevati i pokrenuti sve prisutne, a kada će, opet, gosti dobro odreagovati na neke mirnije numere. Savršeno venčanje nosi muzika, a bend za svadbe najodgovorniji je za nju.