Ideje i inspiracija za svadbene torte
Svi mladenci žele da im dan venčanja bude savršen, a jedan od glavnih izbora koje moraju napraviti jeste izgled svadbene torte. U okviru velike ponude, često se nije lako odlučiti, te Vam predstavljamo neke originalne ideje, ujedno dominantne na svetskoj poslastičarskoj sceni.

Srce kao tema. Venčanje slavi ljubav, te u skladu sa tim i izgled svadbene torte može biti inspirisan – srcima. Klasične bele svadbene torte prekrivene fondanom oživeće uz dodatak crvenih srca svih oblika i veličina, bilo da se ona postavljaju kao 3D ukrasi, ugravirana u fondan ili na štapićima. Jedan od interesantnih predloga su i srca povezana jednom linijom – kao ogrlicom – oko čitavih spratova.

Etno svadbene torte. Za sve ljubitelje naših folklornih igara i kulturnog nasleđa stiže lepa vest: svadbene torte sa etno-šarama trenutno su glavni hit. Beloj podlozi dodaju se ukrasi poput šara na ćilimima, a na vrh svadbene torte smeštaju se figure mladenaca u narodnoj nošnji. Izuzetno zanimljiv dodatak čine veliki opanci (dakako, jestivi) sa strane, kao i gomila kapkejkova sa opančićima na vrhu. Originalno, zar ne?

Godišnja doba kao inspiracija.U zavisnosti od toga kada je zakazan datum slavlja, možete birati i izgled svoje svadbene torte. Za letnja venčanja koja se održavaju napolju, predivno izgledaju svadbene torte ukrašene cvećem ili mornarskim prugama, dok će jesen obeležiti one sa dodacima grožđa, lišća i pšeničnog klasja, bilo prirodnog bilo onog izrađenog od fondana. Zimske svadbene torte posebno su zahtevne za ukrašavanje, jer podrazumevaju ukrase rađene u reljefu belog fondana, sitne i nežne šare poput onih koje se stvaraju na zaleđenim prozorima, kao i dekoraciju bojom srebra. Za prolećna venčanja možete birati nežne, pastelne boje, makaronse kao ukras oboda spratova ili pak mnoštvo različitog cveća, bilo u vidu slapova ili samo na vrhu svadbene torte.

Klasika. Crno-bele kombinacije, biseri i ruže definitivno nikada ne izlaze iz mode, te su i klasične svadbene torte neprolazne i uvek IN. Njihovi ukrasi su dva do tri upečatljiva detalja, poput bisera na pregibu spratova, oboda jednog sprata u crnoj boji i velikog, jednostavno urađenog cveta na vrhu. Druge verzije klasične svadbene torte podrazumevaju potpuno belu podlogu, ukrašenu belim ružama, sa eventualnim dodatkom bisera.

„Gole“ svadbene torte. Trend koji u Americi postaje sve popularniji jesu „gole“ svadbene torte, koje nisu prekrivene ni šlagom ni fondanom i čiji su spratovi, odnosno slojevi, jasno vidljivi. Ovakve torte uglavnom se kombinuju sa buketom cveća na svom vrhu ili voćem, postavljenim oko čitave osnove.

Zlato ili srebro? Ako biste voleli da izgled Vaše svadbene torte bude raskošan ili futuristički, zlato i srebro sigurno neće izostati. Obično se obod samo jednog sprata boji u upečatljivu zlatnu boju, dok su ostali spratovi standardno beli. Boja srebra je nešto više zastupljena, pogotovo kada su u pitanju klasične ili zimske svadbene torte, te su pored bojenja samo jednog celog sprata u metalik srebro moderni i srebrni obodi sa štrasom, srebrni listići i srebrna podnožja spratova, rađena tako da deluje da je svaki sprat u odvojenoj tacni. Bilo da zlato i srebro birate kao sitne detalje ili za farbanje jednog ili više spratova svoje svadbene torte, ona sigurno neće proći nezapaženo.

Izvor: www.lavcakes.rs