“Sezona darivanja” ove godine posvećena prikupljanju sredstava za opremanje 4 radne sobe vrtića u Odžacima; uz mesta za još 100 mališana koji su na listi čekanja. U svojoj šampionskoj misiji da do 2030. godine svako dete u Srbiji dobije svoje mesto u vrtiću, Novak Đoković Fondacija vas poziva da za predstojeće praznike svoje dobročinstvo i ljubav posvetite ostvarenju još jednog plemenitog cilja. U svojoj tradicionalnoj akciji “Sezona darivanja” prikupljaće se sredstva za opremanje još 4 radne sobe vrtića u Odžacima – sa ciljem da se ostvari iznos od 50 hiljada evra u donacijama. Ujedinjeni u plemenitoj inicijativi sa dobronamernim ljudima iz naše zemlje, dijaspore i celog sveta da se prepozna značaj ulaganja u rani razvoj dece, Novak Đoković Fondacija i ove godine organizuje donatorsku kampanju koja će trajati od 29. novembra do 8. januara. Kompletiranjem kapaciteta vrtića u Odžacima za još 100 mališana u potpunosti će biti podmirene potrebe pružanja uslova za rano obrazovanje dece iz ovog brzo rastućeg centra privrede u tom delu Vojvodine – što će doneti veliku radost brojnim porodicama.

U slučaju da ovaj iznos bude premašen kao što je bio slučaj u prošlogodišnjoj “Sezoni darivanja” – sredstva će biti uložena u otvaranje novih vrtića u Srbiji. Tako je prošle godine prikupljeno dovoljno sredstava ne samo za Niš – projekat za koji je kampanja bila prvobitno namenjena – već i za otvaranje novih vrtića u Brzom Brodu (125 dece) i Sajlovu (250 dece), koji su ove godine uveliko krenuli sa radom. Otvaranje vrtića za 100 dece u Nišu planirano je za sledeću godinu.

U skladu sa tim opredeljenjem, Novak i Jelena Đoković i ovoga puta naglašavaju važnost ostvarenja cilja Fondacije -  da do 2030. godine svako dete u Srbiji dobije pristup vrtiću:

„Nema lepših i važnijih pobeda od onih koje iz godine u godinu zajedno ostvarujemo time što u programe ranog razvoja uključujemo još više dece i omogućavamo im da se razvijaju na najbolji mogući način. Zajedno sa našim partnerima, donatorima, prijateljima i institucijama koje nas podržavaju, menjamo svest ljudi o ovom važnom cilju za srećniju budućnost, i ponosan sam što je naša zajednica sve brojnija i posvećenija njegovoj realizaciji“, rekao je Novak Đoković, osnivač Fondacije i višestruki najbolji sportista sveta.

“Misija Fondacije je da širokim delovanjem stvaramo najbolje uslove za dinamičnije i sadržajnije ulaganje u decu i njihovu budućnost predstavlja našu svakodnevnu inspiraciju, i presrećni smo što je iz godine u godinu delimo sa sve većim brojem prijatelja koji podržavaju naše vrednosti. Podstrek koji crpimo iz svakog uspeha i sreće svakog deteta i porodice otvara nam mogućnosti za još veće ciljeve i nove ideje, i sigurni smo da će prikupljanje sredstava za još četiri radne sobe vrtića u Odžacima biti još jedan odličan povod da se potvrdi humanost, solidarnost i mudrost svih koji će sa nama raditi na njegovom ostvarenju u okviru Sezone darivanja”, naglašava Jelena Đoković, suosnivač i globalna direktorka Fondacije.
 
Donacije za otvaranje još 4 radne sobe vrtića u Odžacima se mogu ostvariti preko sajta Fondacije ili putem SMS broja 2205 (sa tekstom ODŽACI). Broj važi samo za mobilne operatere u Srbiji, a cena poruke je 200 RSD.
    
Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Novak Đoković Fondacije. Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano, adaptirano i opremljeno 54 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 52,500 dece, obučeno je 2,200 učitelja/vaspitača i podržano 8,100 roditelja. Novak Đoković Fondacija uz podršku donatora i zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 15 godina je uložila 15 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj dece u Srbiji – noseću aktivnost Fondacije u našoj zemlji.

Hajde da svi zajedno donesemo sreću mališanima iz Odžaka, priključite se ovogodišnjoj kampanji “Sezona darivanja”!

Foto: Dalibor Danilović