Učenici Medicinske škole sa Zvezdare predstaviće svoj projekat „Zelena učionica“ u UŠĆE Shopping Centru za vikend, 6. i 7. aprila. Svi zainteresovani posetioci ovom prilikom moći će da pomognu ostvarenje projekta kupovinom ukrasnih predmeta, privezaka ili antistres loptica koje će učenici prodavati u toku ova dva dana u UŠĆE SC.

 „Zelena učionica“ zamišljena je kao učionica u parku ispred škole, a zbog svoje originalnosti projekat je izabran kao jedan od najboljih u okviru kampanje „Stvarno važno“ i „Vrednosti mladih u Srbiji“. Želja učenika je da naprave kutak u prirodi koji bi im služio za predavanja, praktične vežbe iz prve pomoći, druženja i svirke. Ideja je da se učionica uklopi u prirodni ambijent – drvene klupe i zelena tabla bile bi njen jedini inventar, a zemlju bi prekrivale ploče od lomljenog kamena.

Naziv „zelena“ učionica je dobila zbog zamisli da krov bude prekriven biljkama, što bi onima koji borave u njoj omogućilo hlad i prijatan vazduh. Takođe jedan deo prostora oko učionice bio bi iskorišćen kao ogledni vrt za sadnju uzoraka lekovitog i drugog bilja, što bi učenicima pružilo mogućnost praćenja vegetacionih perioda u okviru sekcija iz biologije i farmakognozije.

Za realizaciju ovog projekta učenicima su potrebna dodatna sredstva, a UŠĆE Shopping Centar je odlučio da im pomogne tako što im je obezbedio promotivni materijal i prostor za izlaganje i prodaju.