„Na krilima mašte“ predstavlja jedan od prvih projekata koji  se realizuje pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra „Sokolski Dom“ i zamišljen je da kroz saradnju dramskog studija „Teatrilo“,  Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“ i  muzičkog  centra „Orfej“  podstakne razvoj svesti, mašte, i jednakosti dece i mladih izvođenjem lutkarskih predstava i niza kreativnih radionica iz oblasti lutkarstva i pozorišta. U okviru projekta je pripremljena predstava "Svetska staza Deda Mraza", koja će premijerno biti izvedena 12. decembra od 17 časova u velikoj sali Pozorišta mladih. Od oktobra do sada publika, sa akcentom na deci predškolskog i školskog uzrasta, imala je priliku da vidi dve lutkarske predstave u kojima učestvuju deca sa invaliditetom, odnosno deca obolela od cerebralne i dečije paralize, “Zlatokosu” i “Tri praseta”.

Na ovaj način želeli smo da našim mladim gledaocima i njihovim pratiocima i članovima porodice približimo svest o postojanju drugačijih među njima samima, o njihovim mogućnostima, problemima i načinima učestvovanja u zajednici.

Takođe, u istu svrhu, realizovali smo desetak kreativnih radionica na kojima su deca kroz igru i kreativno stvaralaštvo radila na stvaranju finalne predstave u kojoj bi pored dece sa cerebralnom paralizom učestvovala  i deca bez smetnji u razvoju.

Nakon zajedničkog tromesečnog putovanja urađena je završna novogodišnja predstava „Svetska staza Deda Mraza“ koja će premijerno biti izvedena 12. decembra 2021. godine od 17 časova u velikoj Sali Pozorišta mladih.

U holu pozorišta biće priređena i izložba radova koju su deca napravila tokom kreativnih radionica. Nakon predstave druženje sa učesnicima projekta nastavićemo u Domu kulture, takođe u zgradi Sokoslkog doma.

Projekat podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predstava je besplatna ali je obavezna rezervacija mesta putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..