PoklonIMMO radost!
Immo outlet centar poziva sve posetioce da se od 10. decembra 2013. godine priključe akciji PoklonIMMO radost, tokom koje će se prikupljati sredstva za pomoć deci iz Centra za dnevni boravak i smeštaj dece ometene u razvoju iz Šekspirove ulice. U akciji će se prikupljati didaktički i edukativni materijal, pribor za crtanje i kreativni rad koji će štićenicima centra značiti u svakodnevnom radu.

Flomasteri, bojice, sveske, slikovnice i drugi pribor prikupljaće se do 11. januara 2014. godine na štandu u okviru Immo outlet centra, a u akciji mogu da učestvuju svi koji žele da podele radost praznika i ulepšaju novogodišnje dane najmlađim štićenicima Doma.

Cilj akcije je da svaki mališan iz doma dobije pribor, a podela paketića uz druženje u Šekspirovoj planirana je za 14. januar kada se obeležava Pravoslavna nova godina. Pored paketića sa edukativnim materijalom, mališane će obradovati i novogodišnje čestitke koje će za njih praviti njihovi vršnjaci. Immo outlet centar poziva roditelje sa decom da se priključe akciji, naprave čestitkei učestvuju u prikupljanju materijala kako bi svi zajedno podelili radost darivanja.

Dnevni boravak u Šekspirovoj je prvi i najveći boravak za decu i odrasle sa smetnjama u mentalnom razvoju sa više od 150 korisnika. Korisnicima je u boravku obezbeđena ishrana, nega i stručni tretman. Mališani iz ove ustanove bave se kreativnim radom u okviru radionica čiji je cilj stimulacija kreativnog izražavanja, ovladavanje tehnikama rada, poboljšanje psihomotornih sposobnosti, usmerenje pažnje, snalaženje u prostoru i ovladavanje veštinama potrebnim za svakodnevni život. Materijal za rad im je neophodan, kako bi se ove radionice sprovodile u kontinuitetu, što je od izuzetne važnosti za kvalitet njihovog svakodnevnog života.

Immo outlet centar ima dugogodišnju saradnju sa Dnevnim boravkom kroz organizovanje akcija u okviru kojih se prikupljaju sredstva koja deci omogućavaju nabavku materijala za dalji rad. Ovakvim aktivnostima, Immo outlet centar nastoji da podigne nivo svesti društvene zajednice da su deca, bez obzira na nivo individualnih sposobnosti i veština i dalje najdragoceniji deo društva.