Održan čas rukometa u Ušće Shopping Centru
U okviru sportske nedelje u Ušće Shopping Centru, rukometne reprezentativke Srbije Jovana Risović, Ivana Milošević i Sanja Radosavljević, pokazale su  najmlađim fanovima osnove ovog popularnog sporta. U druženju sa najmlađima, Jovani, Ivani i Sanji pridružio se i njihov selektor Saša Bošković, kao i proslavljena rukometašica Svetlana Ceca Kitić i reprezentativac Rastko Stojković.

„Ovakvo druženje sa najmlađima podseća nas kako smo i mi počele da se bavimo ovim sportom i koliko smo truda uložile kako bismo postale reprezentativke. Bavljenje sportom naučiće ih kako da pobeđuju, ali i da prihvate poraz, šta je fer plej u igri i u životu“, rekla je Ivana Milošević, rukometna reprezentativka Srbije.

Iako nisu došle u kompletnom sastavu, Jovana Risović je ovom prilikom naglasila da se naša selekcija polako zagreva za predstojeće Svetsko prvenstvo i da će im podrška najmlađih navijača itekako značiti tokom takmičenja u Nišu i Beogradu.

„Nadam se da će devojke ove godine uzeti medalju, i pokazati sjajnu igru u decembru. Vidimo se u Čairu i Areni da zajedno podržimo ove sjajne rukometašice“, poželeo im je  Rastko Stojković, rukometni reprezentativac Srbije.

Cilj okupljanja reprezentativki Srbije je promocija predstojećeg Svetskog prvenstva (SP) u rukometu za žene, koje će se od 6. do 22. decembra 2013. godine održati u Srbiji, kao i maskote SP Maše, koja je privukla veliku pažnju najmlađih posetilaca, koji su iskoristili priliku kako bi se fotografisali sa njom.

„Prema broju dece koja su se okupila danas, slobodno mogu da kažem da rukomet opet dobija na popularanosti u Srbiji i da će naše reprezentativke imati pravu podršku sa tribina na ovom Svetskom prvenstvu. Iskoristila bih priliku da pozovem navijače Srbije da na vreme obezbede karte i na taj način budu osmi igrač našeg tima“, rekla je Svetlana Kitić, najbolja rukometašica sveta.

Rukometni savez Srbije podseća sve zainteresovane da se paketi karata za predstojeće Svetsko prvenstvo, mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim-a po promotivnim cenama, sniženim za 40 odsto, i da će po takvoj ceni biti u prodaji do 6. oktobra. Nakon ovog datuma karte će se naći u prodaji kao pojedinačne ulaznice bez popusta.