Nova sezona naučnih radionica "Molekul" centra, u Muzeju nauke i tehnike, počinje 17. septembra 2022. godine. Dečije radionice imaju za cilj da decu svake nedelje kroz razlicite naučne oblasti, uvedu u zabavni i edukativni svet naučnih pojmova koji ih okružuju. Za godinu dana postojanja, programi “Molekul” centra okupili su oko 1300 polaznika. Uz podršku Fizičkog fakulteta u Beogradu i Muzeja nauke i tehnike, uz savremenu opremu, u sjajnom ambijentu, "Molekul" vodi sve mlade naučnike na fenomenalno putovanje upoznavanja čitavog univerzuma. Kroz eksperimente, laboratorijske vežbe, radionice iz fizike i astronomije, polaznici otkrivaju uzbudljivu stvarnost koja ih svuda okružuje. "Molekul" spaja inovativni pristup učenju, znanje i istraživačko iskustvo kako bi se kod dece dodatno razvila naučna intuicija i svaku školsku godinu dopunjava svežim znanjem koje se lako usvaja i motiviše za dalji razvoj. 

“Molekulov” autorski tim fizičara, astronoma, matematičara i hemičara potrudio se da i u novoj sezoni sumira sve aktuelnosti iz sveta nauke, sa svih aspekata i predstavi ih u deset tema: energija, boje, agregatna stanja, okeani i mora, šta (ni)je nauka, evolucija, plima i oseka, ravnoteža, klimatske promene, otkrića i izumi koji su promenili svet - "Eureka!".

Radionice su namenje uzrastu od 7 do 19 godina, a cilj predavača je da od polaznika izvuku najbolje i pruže im znanje kroz specifičnu metodologiju.

Od ove godine “Molekul” centar će imati još neke novine. Pored radionica uvešće i naučne kurseve jednom do dva puta mesečno, namenjene deci viših razreda osnovne škole, a roditeljima koji su želeli i sadržaje za sebe će biti upriličena naučna zabava humanitarnog karaktera.

Upis novih polaznika nije vezan za sam početak, prijave se obavljaju tokom cele godine.