Tata Dime i Zole, koga svi znamo kao Marko Louis, objavio je razdragani album - i njegov prvi za decu - "JA SE ZOVEM SLON", a u saradnji za izdavačkom kućom Lampshade Media. Osim što je razdragana, ovo je i jedna razigrana priča o glavnom junaku, Slonu, koji smatra da je najveći, najlepši i najpametniji. Na albumu koji ima sedam novih pesama, Marko je sarađivao sa svojim omiljenim ko-autorima. Tekst za naslovnu pesmu radio je Stihomir Klepić, koji je između ostalog autor teksta pesama Marka Louisa “Ninana” i “Svet je u nama”. Slavko Milovanović je napisao tekst “Navike”, a sa Majom Radivojević je Marko sarađivao oko ostalih pesama kao što su “Čuvaj prirodu”, “Danas mi je rođendan” i "Učiti je baš lako”. Album "JA SE ZOVEM SLON" je u stvari i porodično izdanje - na pesmi “Danas mi je rođendan” gost je Markov mali sin Dima, na "Čuvaj prirodu" supruga Maša, a na "Idemo na more" sestričina Tatjana Novaković Tasha i kumče Milan Bojić ...

Sredinom septembra Marko Louis je održao jedan mini koncert na dečijem sajmu, gde je u saradnji sa kompanijom Dr. Milk predstavio pesme sa "JA SE ZOVEM SLON", a koje su veoma lepo prihvaćene od strane mlade publike i njihovih roditelja.

- Reakcije su sjajne i svakodnevno dobijam snimke kako deca pevaju nove pesme. Saznajem da deca rado slušaju pesme, znaju već sve tekstove i da na spavanje idu sa lakoćom pomoću novih melodija.- izjavljuje Marko Louis .

Animirani spot za numeru “Ja se zovem slon” kreirao je vizuelni umetnik Stevan Petrović. Pored igranog animiranog spota, za ostale pesme je Stevan napravio mini animacije koje prate ritam i temu pesme.

“Stevana sam upoznao preko zajedničkog prijatelja i nekako smo se baš dobro skontali. Još pre nego što smo se upoznali Stevan je imao želju da kreira nešto za decu. Putevi su nas spojili i zadovoljstvo mi je da sarađujemo. Namerno sam rekao da je ovo prvi dečiji album zato što sam siguran da nije poslednji. Rad na ovom albumu i stvaranje dečije muzike mi je otvorilo nove horizonte za ideje i projekte”. Marko je takođe izjavio da je planirana interaktivna knjiga za decu koja će biti vezana za muzički album.

Album “JA SE ZOVEM SLON” je dostupan na svim muzičkim mrežama a uskoro i kao fizičko izdanje.

Link na YouTube - Ja se zovem slon