Lagunine mitologije
Od četvrtka 07. oktobra IP Laguna počinje obrazovni programLagunine mitologije“ u saradnji sa Dečjom bibliotekom „Čika Jova  Zmaj“, ogrankom Gradske biblioteke.

Svakog četvrtka u 13h, tokom čitave školske godine, predškolci i osnovci imaće prilike da se upoznaju sa po jednim mitskim junakom – Orfejem, Odisejem, Medejom – ili sa po jednim književnim junakom – Aladinom, Oliverom Tvistom, ili pak istorijskim – Kleopatrom, Napoleonom i Kolumbom i još mnogim drugim.

Godišnji ciklus bazira se na dve Lagunine edicije, „Mitologijama“ i ediciji „Korak po korak“.
„Mitologije“ predstavljaju ukupno šest junaka iz grčke mitologije, a „Korak po korak“  je podeljen na 4 nivoa, svaki „Korak“ je prilagođen deci koja su čitaoci početnici ili su već savladali veštinu čitanja.

Program će voditi Jelena Dedić iz Dečje biblioteke koja je i prošle godine uspešno vodila sličan program. Svi zainteresovani se mogu prijaviti direktno u Dečjoj biblioteci „Čika Jova Zmaj“, Hilandarska br. 7, ili se mogu javiti na telefon Biblioteke: 011/3238-631.

Svi oni koji budu kupili jednu od knjiga iz edicije „Korak po korak 1“  u jednoj od DELFI knjižara na teritoriji Beograda, dobiće od Dečje biblioteke na poklon poklanja besplatnu člansku kartu. Pri kupovini će se dobijati vaučeri koji će donosiocima obezbediti besplatno učlanjenje.