Koncert za vanzemaljce
Da li vanzemaljci postoje i gde žive, kako izgledaju, imaju li uopšte uši, mogu li da čuju muziku i kakvu muziku vole, otkrićete na „Koncertu za vanzemaljce“! Ovaj posve neobičan koncert za decu izvešće 11. decembra (17 sati) u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra u Beogradu profesori Fakulteta muzičkih umetnosti.

Na repertoaru će biti muzika sa Zlatne ploče koju je NASA 1977. godine poslala u svemir, u nadi da će muzika Zemlje tamo naći svoje slušaoce. Neda Hofman (klavir), Srđan Sretenović (violončelo) i Nebojša Maksimović (klavir) sviraće Italijansku svitu Igora Stravginskog, Bahov Preludijum iz Prve svite za čelo i drugi stav Mocartove Sonate za klavir u C-duru.

Nakon koncerta će imati priliku da, zajedno sa profesorima FMU, komponuju i sviraju muziku za vanzemaljce. Deca koja ne žele da se bave muzikom moći će da crtaju vanzemaljce ili da i sami budu vanzemaljci :)

Koncert je namenjen deci uzrasta između pet i deset godina, a radi posebnog užitka mališani mogu da dođu na koncert maskirani u vanzemaljce ili svemirce.

Koncert za vanzemaljce je drugi u ciklusu koncerata za najmlađe koje organizuje Centar za kulturu i informisanje “Kissaroo” (Kisaru) u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom. Projekat “KONCERTiši se!” podržao je Centar za promociju nauke.

„Kissaroo“ koncerti su poznati po pravoj uživanciji – na njima deca mogu da sede, leže, nameste se kako im je volja i uživaju u muzici. Baš tako će biti i na „Koncertu za vanzemaljce“.

Budući da je kapacitet Velike dvorane SKC-a ograničen, iz bezbednosnih razloga NA KONCERT ĆE MOĆI DA SE UĐE ISKLJUČIVO SA ULAZNICOM. Besplatne karte deliće se na blagajni SKC-a nedelju dana pred događaj. Jedna karta važiće za jednu odraslu osobu i troje dece.

Čitav projekat prati veb sajt www.povedime.info, na kome se mou naći sve informacije o koncertima.

Koncert je pristupačan i deci u kolicima. Studentski kulturni centar poseduje rampu koja vodi do Velike dvorane. Molimo roditelje da se blagovremeno jave na broj telefona 063 8132 504, ukoliko je potrebno otvoriti ovaj ulaz.