Kako da deca „surfuju” bezbedno?
Predatore koji vrebaju na internetu često je veoma lako prepoznati. Odaju ih reči koje upotrebljavaju, specifične fraze, tipovi fotografija koje šalju… Kako prepoznati opasne korisnike na internetu čim stupite u komunikaciju sa njima? Kako da se deca zaštite i da bezbedno „surfuju” internetom?

Ovo su teme o kojima će pričati predavači na konferenciji „Igraj bezbedno” koja se održava u okviru projekta „Bezbednost dece na internetu”. Konferenciju organizuje Centar za edukaciju i istraživanje u medicini, ekologiji i sociologiji (CERMES) i ITAcademy (www.it-akademija.com) kompanije LINK group, a projekat je podržalo Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Svi koji žele da prate prenos konferencije potrebno je samo da kliknu na link: OVDE

Konferencija počinje u subotu, 23. novembra, u 10h, a traje do 14.30h.  

Na konferenciji će biti i reči o tome kako društvene mreže utiču na razvoj dece i njihovo raspoloženje, kako glasna muzika i slušalice mogu da izazovu probleme koji utiču na zdravlje dece i drugim važnim temama.  

Cilj ovog projekta jeste da ukaže kako koristiti internet tehnologije na adekvatan način, uz izbegavanje opasnosti sadržaja društvenih mreža i, uopšteno, negativnih oblika ponašanja koja vladaju na globalnoj mreži, kao i da ukaže na primere dobre prakse koja doprinosi očuvanju zdravlja, podizanju nivoa znanja i informisanosti adolescenata i odraslih.

Program konferencije možete pogledati na sledećem linku.