Uoči obeležavanja 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, udruženje „Škola za opstanak“ i „Fondacija Fridrih Ebert“ uz podršku Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-om pozivaju vas na skup: "Održive eko-škole: Od pilot programa do sistemskog rešenja" u utorak, 4. juna u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka

Na skupu će biti predstavljena iskustva i rezultati postojećih programa i mreža održivih eko-škola u Srbiji, kao i predlozi za neophodne promene u nastavnim programima, vannastavnim aktivnostima i metodama rada, kako bi ovakav koncept učenja za život imao sistemsku i sistematsku primenu u vaspitno-obrazovnom procesu.

Pozvani su da uzmu učešća na ovom Skupu i predstavnici  ministarstava iz oblasti obrazovanja i zaštite životne sredine, pokrajinskih sekretarijata u ovim oblastima i sekretarijata grada Beograda za obrazovanje i zaštitu životne sredine, stručnih institucija počev od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i  Pedagoškog instituta Beograd, kao i zainteresovanih organizacija civilnog društva.   

Skup se  organizuje sa željom da se ovo važno pitanje uvrsti i u Akcioni plan za sprovođenje „Stragije razvoja obrazovanja u Srbiji do 2020. godine“ kako bi ovakav koncept zaživeo u celokupnom vaspitno-obrazovnom sistemu.