GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA DEČJE RADIONICE

Dečje radionice Šumatovačke, vode Asja Vasiljev (dipl. vajarka i autorka dečijih slikovnica, samostalna umetnica) i Marija Vasiljev (slikarka, samostalna umetnica) .
Radionice obuhvataju dva programa namenjna različitim starosnim dobima:
Šareni tabani, namenjen deci uzraasta od 3 do 6 godina
Bau Šumova radionica za uzrast od 6 do 12godina
 
Kreаtivne rаdionice Šumаtovаčke  su pokrenute u jesen 2009. godine, kаo ozbiljnа čаrolijа kojа pripаdа svаkom detetu. Umetnost nudi nаjvredniju i nаjdivniju priliku zа izrаžаvаnje imаginаcije, fаntаzije, emocijа i kreаtivnosti. Potrebа zа stvаrаnjem univerzаlne je prirode. Tokom detinjstvа  ovа potrebа je veomа jаkа i kreаtivni duh u svаkom detetu morа se ohrаbriti ukoliko njegovа slobodnа ekspresijа trebа dа živi, mr Vesna Bogunović, direktorka.

Ono što je rad mališana činilo posebno inspirativnim jeste činjenica da se radionice odvijaju u autentičnom prostoru umetničkih ateljea – slikarskom i vajarskom, gde se već  šest decenija umetnici pripremaju za upise na umetničke akademije.
Na izložbi će biti prikazani radovi u različitim umetničkim tehnikama, i to svim onim koje su primerene za uzrast polaznika radionice : asamblaži, reljefi u glini, kolaži, crteži, figure od drveta i papira, ukrasni magneti, kutije za nakit i slično.

Dečje radionice Šumatovačke učestvovale su do sada u nekoliko značajnih manifestacija: Mikser festival, maj 2011, BINA ,maj 2011,  dobrotvorna aukcija za pomoć NURDOR-u, decembar 2010
Kontakt:  Ksenija Marinković, urednica programa, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,  mob. 060 50 40 572
 
 
Ksenija Marinković
Urednik programa / Programme manager
 
ŠUMATOVAČKA – CENTAR ZA LIKOVNO OBRAZOVANJE
CENTER OF FINE ARTS BELGRADE
Šumatovačka 122 / 122, Sumatovacka St.
11 000 Beograd, Srbija /11 000 Belgrade, Serbia
Tel/Fax +381 11 240 48 46, Cell: +381 60 50 40 572
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.sumatovacka.rs