Na sceni pozorišta Teatrijum u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja ovog, a i svakog narednog vikenda u julu i avgustu najmlađi posetioci će moći da besplatno pogledaju razne dečje predstave. Ovaj projekat podržan je od strane fondacije "Alek Kavčić", a publika će u hladu pod lipama moći i da se osveži vodom koju je donirala "Mivela". Ove subote i nedelje 09. i 10. jula od 11h igraće se predstava "Koliko zrnaca do šaha?" koja je premijerno izvedena pred punim gledalištem 02. jula. Predstava je rađena po tekstu i u režiji Mirjane Ilić, a u njoj igraju Luka Sević, Milan Bobić, Vladan Gajović i Marina Gava. U predstavi će uživati deca svih uzrasta, ali i njihovi roditelji, mada je pre svega namenjena mlađim razredima osnovne škole.

Tekst i režija: Mirjana Ilić
Koliko zrnaca do šaha?
Subota 09. i nedelja 10. jul od 11h

Igraju: Luka Sević, Milan Bobić, Vladan Gajović i Marina Gava

Mnogi značajni, mudri i dobri ljudi koji su zadužili čovečanstvo svojim radom, idejama i plemenitošću bili su veliki ljubitelji šaha.

Šta je šah? Odakle potiče? Kako se igra? Na koji način razvija čoveka? Kako zbližava ljude...? Na ova pitanja pokušali smo odgovoriti našom zabavnom i edukativnom predstavom. Sa ljubavlju smo je osmislili kako bismo zainteresovali što više mališana za svet crno-belih polja, na kojima se i život uči.

POZORIŠTE TEATRIJUM: Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad. Upravnik i jedan od osnivača pozorišta je glumac Vladan Gajović, a u osnivanju je učestvovala i glumica Vesna Stanković. Pozorište je prošle godine imalo vrlo uspešnu "nultu" sezonu u kojoj je odigrano čak 50 predstava, a ove godine je "prva" sezona otvorena 01. jula. Planirano je oko 80 predstava koje će se igrati skoro svako veče tokom jula i avgusta, a ove sezone novina je dečji program. Svakog vikenda u 11h igraju se predstave za decu, a ulaz je potpuno besplatan za sve, zahvaljujući podršci fondacije "Alek Kavčić". Više o predstavama možete saznati na sajtu teatrijum.rs