Astronomski kamp Letenka na Fruškoj Gori ove godine biće održan od 7. do 10 jula.  Kamp je besplatan, namenjen je deci i odraslima, zaljubljenicima u svemir. Većina predavanja su popularnog karaktera i razumljiva svima koji se interesuju za astronomiju. Svi zainteresovani imaju priliku da od vrsnih poznavalaca  astronomske opreme nauče sve što ih zanima o teleskopima i astrofotografiji. Astronomski kamp na Fruškoj gori održava se duže od dve decenije i u kampu je do sada boravilo više hiljada učesnika iz Srbije i zemalja regiona.

Među predavačima su brojni astronomi, fizičari, astrofizičari, biolozi, hemičari, članovi astronomskih društava. Gosti kampa su zaljubljenici u svemir različitih generacija, mnogi srednjoškolci, osnovci, a  sve više i cele porodice.

Kamp, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i medicinu sporta i Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu organizuju Astronomska društva “Novi Sad”, “Kosmos” i „Lira”. Već nekoliko godina kamp je podržan od EU IPA projekta ELECTRA.