23. ČUNGA LUNGA DEČIJI SAJAM

23. ČUNGA LUNGA DEČIJI SAJAM održava se od 5. do 7. aprila u hali 3 Beogradskog sajma. Ulaz je besplatan, a manifestaciju će svečano otvoriti potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. U petak od 12 – 19h i za dane vikenda od 10 – 19h, posetioci će uživati u raznovrsnom programu na bini i na sportskom terenu, zatim velikom broju nagradnih igara i takmičenja, ali i druženju sa animatorima i likovima iz crtanih filmova...U svakoj ulici na Dečijem sajmu, na štandovima izlagača smeštene su razne vrste aktivacija za najmlađe, kreativne radionice, likovni kutak, face painting, dok roditelji mogu dobiti informacije o velikom broju brendova i novih proizvoda namenjenih, kako deci, tako i čitavoj porodici. Ovom prilikom izlagači su pripremili i brojne, specijalne sajamske popuste.

I dok roditelji uživaju u razgledanju i kupovini, mališani se najviše raduju druženju sa svojim vršnjacima. Veliko interesovanje kod dece bude i kreativne radionice, zatim ogromna igraonica i druženje sa klovnovima. Takođe, ovoga puta se očekuju dve puzijade, takmičenje tata u prepovijanju beba, kao i brojne druge aktivnosti.

Kao i svake godine, pripremljen je bogat program koji će se neprestano odvijati na glavnoj bini. Horovi, animatori, plesne grupe, kulturno-umetnička društva, školice glume pripremili su 27 sati programa za sve posetioce. Mališani će imati priliku da učestvuju u najrazličitijim igricama, pa tako i da se takmiče u tome ko će naduvati veći balon žvakajući žvaku. Igre memorije, takmičenje u presvlačenju beba, puzijade i velika nagradna igra u kojoj učesnike očekuju lepe nagrade, neizostavni su deo Dečijeg sajma.

Istovremeno, zabava je planirana i na sportskom terenu, gde će biti organizovani turniri i takmičenja u grupnim sportovima u nekoliko različitih disciplina, predstavljanje sportskih saveza i klubova, a biće obezbeđeni i vaučeri za mališane. Prvi put ćemo imati i bubble soccer. I ove godine na Sajmu biće postavljen i Tatami poligon borilačkih veština.

Pripadnici Žandarmerije, Komunalne policije, kao i sektora za vanredne situacije biće i ovoga puta na sajmu, gde će se družiti sa mališanima i pokazivaće im kako izgleda radni dan jednog policajca.

Dečiji sajam predstavlja najveću dečiju manifestaciju u regionu koja se održava dva puta godišnje - u proleće i u jesen. U okviru ovog događaja predstavi se oko 100 izlagača, dok za tri dana manifestaciju poseti više od 35.000 ljudi.