Završen festival kapoeire u Beogradu
Drugi međunarodni festival kapoeire angola koji je održan u Beogradu, tokom tri dana okupio je celokupnu zajednicu poštovalaca kapoeire u Srbiji, kao i desetine učesnika iz drugih evropskih zemalja.

Osim treninga kapoeire za učenike, koje je držao jedan od trenutno najvećih učitelja ove veštine majstor Žoao Grande, organizator festivala Kapoeira Angola Centar Srbija pripremio je i aktivnosti namenjene široj javnosti kojima su predstavljeni i drugi aspekti brazilske kulture.  Tako su posetioci bili u prilici da kroz organizovana druženja upoznaju sa bogatim muzičkim, istorijskim i kulturnim nasleđem ove zemlje i dožive Brazil svim čulima u Beogradu.

,,Prvi put sam ovde u Srbiji i osećam se kao kod kuće, ljudi su divni. Čitavo ovo iskustvo mi je mnogo značilo, jer osim što sam se povezao sa kapoeristima iz čitave Evrope imao sam čast da radim sa majstorom Grandeom koji mi je pomogao da još bolje razumem kapoeiru koja nije samo borilačka veština već i čitava jedna životna filozofija,“  istakao je Tiago koji je na festival došao čak iz Španije.  
Žoao Grande je danas jedini „stariji“ majstor sa više od 60 godina iskustva koji još uvek putuje svetom da bi promovisao i podučavao kapoeiru angolu. Njegova škola, Capoeira Angola Center of Mestre João Grande, široko je cenjena i ima nekoliko ogranaka u svetu. Jedan od njih je i u Srbiji, a radi pod nadzorom kontra-majstora Markinja.

Kapoeira angola vuče jake korene iz afričke umetnosti i plesova koje su robovi doneli sa sobom u Brazil.  Danas se podučava u celom svetu, a koristi se i kao edukativni metod u obrazovanju dece. Zvanično je priznata kao kulturno nasleđe Brazila i danas njen razvoj podržavaju i državne institucije. Događaj u Beogradu bio je preporučen i od strane Ambasade Brazila. Projekat se realizovao u saradnji sa organizacijom Capoeira Angola Center Italia – ContraMestre Marquinho.