Trčanje na Belgrade Business Run - u kao oblik društveno odgovornog poslovanja!
Treća po redu Belgrade Business Run trka biće odžana u četvrtak 14. juna na Savapromenadi. U odnosu na prošlu godinu broj prijavljenih takmičara i kompanije je dupliran. Ovo je najveći Tim bilding događaj u Srbiji, na kome se na stazi dužine 5 km takmiči 2300 zaposlenih iz 250 kompanija.

Direktor trke Veroljub Zmijanac, osnivač sajta Trčanje.rs i Beogradskog trkačkog kluba, podelio je sa nama svoje motive za organizovanje biznis trke u Beogradu i planove za dalje:

Manje od 5% naših sugrđana dva ili više puta nedeljno trenira sport. Mnogo je važno da se i kompanije uključe u rešavanje ovog problema, jer zaposleni na poslu provode trećinu svog života. Naš utisak je da su kompanije u Srbiji osvestile koliko je važno da aktivno podrže svoje zaposlene. Podatak da svake godine imamo tri puta više trkača na Belgrade Business Run - u, motiviše nas da sličnu trku napravimo u oktobru u Novom Sadu, te da nastavimo promociju društveno odgovornornog poslovanja u svim većim poslovnim centrima Srbije.

Staza je prilagođena svim takmičarima i cilj trke nije pobeda, već učestvovanje i dobar trkački duh. Zato trkači na samom startu biraju ulaz u tri zone, a prema svom očekivanom vremenu završetka trke: "brže od 30 minuta", "sporije od 30 minuta", kao i ulaz u zonu za sve koji bi da stazu prepešače. Kompetativni takmičari zauzeće pozicije u prvim redovima, dok će trkači koji budu lagano džogirali krenuti sa kraja kolone.

Tri glavne nagrade na Belgrade Business Run - u, dodeljuju se u kategoriji najbrži muški, ženski ili mešoviti tim, ali kako su na trci svi koji dođu već pobednici, nagrađuje se i “najveseliji tim”, “najsporiji tim”, ali i tim koji u četvrtak najviše pojede i popije.

Nakon što takmičari završe trku počinje koncert MAKAO benda, zaduženog da napravi najveću trkačku žurku koja se desila na ovim prostorima. Ulaz na koncert je besplatan i čak i oni koji ne trče, dobrodošli su da bodre takmičare i sjajno se provedu da otvorenom koncertu pored reke na Savapromenadi.

Satnica programa je sledeća:

17:00 - Početak programa i otvaranje sajma
18:00 - Otvaranje garderobe
20:00 - Start trke
20:30 - Večera i otvaranje šanka
20:45 - Početak koncerta Makao benda
21:00 - Tombola

Generalni sponzor Belgrade Business Run trke je Erste Banka. Slavko Carić, predsednik izvršnog odbora Erste banke o trci kaže: "U sportu, kao i u biznisu svakog od nas odlikuje velika želja, volja i vera u sebe kada je potrebno istrajati i stići do cilja koji je pred nama. Zato se sa radošću i velikim entuzijazmom uključujemo i podržavamo ovu manifestaciju i inicijativu, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj  kompanija u Srbiji. Veoma smo srećni što se gradom širi pozitivni duh aktivnog života, koji je zahvatio i poslovnu zajednicu. Posebno sam ponosan na činjenicu da imamo preko 200 prijavljenih kompanija i što zaposleni i na ovaj način jačaju timski duh i duh zajedništva. "