“Savršen par” - adidas i EHF produžili dugoročno partnerstvo
Adidas Grupa i Evropska Rukometna federacija (EHF) potpisali su ugovor o nastavku saradnje i na ovaj način potvrdili uspešno partnerstvo koje traje dvadeset godina. Potpisan na marginama Svetskog prvenstva u Rukometu, u Barseloni, novi ugovor će važiti do kraja sezone 2016. godine.Na potpisivanju ugovora prisutni su bili čelnici Evropske rukometne federacije - predsednik Žan Brio, generalni sekretar Majkl Viderer, kao i Džim Latam, direktor sportskog marketinga adidas Global-a, zadužen za letnje olimpijske sportove.

Povodom produžetka ugovora, Žan Brio, predsednik Evropske rukometne federacije rekao je: “adidas je oficijelni partner Evropske rukometne federacije od njenog osnivanja, 1991. godine i srećan sam što je kompanija odlučila da nastavi da investira u evropski rukomet. Dugoročno partnerstvo sa svetskim brendom kao što je adidas potvrđuje jačinu sporta i autoritet Evropske rukometne federacije kada govorimo o internacionalnim takmičenjima”.

Džim Latam je izjavio da je adidas deo rukometa već više od 50 godina, kada je prvi počeo da proizvodi patike za rukomet. “Izuzetno smo zadovoljni što smo u mogućnosti da nastavimo strateško partnerstvo sa Evropskom rukometnom federacijom i sa Ligom šampiona u rukometu. Zajedno, mnogo toga smo postigli u nekoliko godina, kada je u pitanju razvoj i promocija projekata kao što je VELUX EHF FINAL4. Radujemo se nastavku zajedničke saradnje kako bi zajedno potpomogli rast ovog sporta i kako bi nastavili da pomeramo granice kada je u pitanju odeća, obuća i oprema za rukomet”.

Na tehničkom nivou, EHF i adidas su dogovorili da nastave tehnološki razvoj lopti za utakmice izradom zvaničnih lopti za Evropska rukometna prvenstva i Ligu šampiona, kao i za nedavno obnovljeni EHF Kup za muškarce.

Pored mogućnosti brendiranja i reklamiranja adidasa kroz Rukometnu Ligu šampiona i Evropska rukometna prvenstva, saradnja će podrazumevati i druge aktivnosti koje imaju za cilj aktivaciju brenda i širenje programa prodaje, kako tokom Rukometne lige šampiona, tako i tokom VELUX EHF FINAL4.