U petak, 20. oktobra 2017. Sarajevo će biti domaćin regionalne konferencije o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu pod nazivom “My Football” (Moj fudbal). Konferencija će se održati u bioskopskoj sali “Kriterion”, sa početkom u 11:00 sati, u organizaciji Agencije za komunikacije EBBE COMMS i institucionalnog partnera FIFA-e i UEFA-e, Fare Networka.

Konferencija “My Football”, koja će u Sarajevu okupiti renomirane predstavnike sveta fudbala iz regiona, nevladinih i vladinih organizacija i medija, predstavlja završni događaj istoimene kampanje i jedan od brojnih događaja koji se u mesecu oktobru održavaju na mapi Evrope pod kišobranom međunarodnog pokreta “Football People Action Weeks”, a čiji je nosilac upravo Fare Network.

“Drago mi je da je Sarajevo kao geografski centar zemalja bivše Jugoslavije grad u kojem ćemo održati ovu važnu regionalnu konferenciju o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu. U ovom mesecu i godini širom, Evrope kroz razne događaje pričamo o ovoj temi, a mislim da je ona posebno važna u ovom regionu.” - izjavio je direktor Fare Networka, Piara Powar.

Osim panel diskusije, na konferenciji će biti prikazan serijal video intervjua “Moj teren za ljudska prava”, koji govori o ljudskim pričama i pravima u fudbalu.

Više informacija na www.terenzaljudskaprava.com