Porše opet ugostio najbolje teniserke sveta u Štutgartu
Porše Tenis Gran Pri 2015 ponovo je privukao najveće zvezde svetskog ženskog tenisa aktuelne sezone ! Osam od deset trenutno najbolje rangiranih svetskih teniserki – Halep, Kvitova, Voznijaki, Ivanović, Radvanska i Makarova - predvođene zvaničnim ambasadorkama ove prestižne automobilske robne marke – Marijom Šarapovom i Andjelik Kerber – nastupale su u velelepnoj Porše Areni u Štutgartu od 18. do 26. aprila.

U svojoj trideset i osmoj godini postojanja, Porše Gran Pri predstavio je nikada atraktivniji nagradni fond, koji je – pored ukupno 731.000 dolara za sve nagrađene igračice – pobednici turnira doneo i izuzetni Porše 911 Carrera GTS kabriolet. Kao posebne atrakcije ceremonije otvaranja turnira, na centralnom terenu turnira priređen je nastup svetski priznatog Štutgart Baleta sa koreografijom “Mečboks”, a u teniskom smislu – egzibicioni meč legendi ATP tenisa – “nemačkog zeta” Andre Agasija i bivšeg broja jedan iz Austrije, Tomasa Mustera.

Dugogodišnji Direktor turnira, Markus Ginthart, ponosno je objavio da je WTA profesionalna Turneja zvanično proglasila Porše Grand Pri za najbolji turnir serije Premijer 700 – šesti put od 2007. godine.  Ovaj izuzetno organizovan događaj, koji uključuje saradnju sa globalnim humanitarnim fondacijama za dečji razvoj nemačke fudbalske legende Jirgena Klinsmana “Agapedia” i “Plan Internešenel”, omladinskim teniskim školama i lokalnim zajednicama širom Nemačke, redovno predstavlja i najaktraktivnije segmente izložbene postavke Porše Vorld Muzeja, iz bogate istorije ove ikonične marke iz pokrajine Baden-Virtemberg.

“Veliki je izazov iz godine u godinu nadmašiti sve to što izuzetno dobro radimo tokom našeg Gran Pri turnira. Entuzijazam i interesovanje koji prikazuju naše učesnice, verna publika i cenjeni partneri najvažnije je moguće svedočanstvo o tome koliko poverenja polažu u našu organizaciju!” naglasio je direktor Ginthard.

Ono što se na Porše Grand Priju još više vrednuje od 124,000 dolara koje osvaja pobednica – svakako je i hit-automobil aktuelne sezone, što je u slučaju 2015. spomenuta Porše 911 Carrera 4 GTS kabriolet. Poslednja vrsta iz serije 911 Carrera GTS, ovaj model se nudi u četiri verzije – kupe ili kabriolet, na zadnji pogon ili pogon na sva četiri točka. Neke od najvažnijih karakteristika koje stvaraju dodatnu dinamiku i zadovoljstvo pri vožnji su agregat od 430 konjskih snaga, Sport Hrono paket, kao i PASM aktivni damper sistem koji automobil približava tlu dodatnih 10 milimetara tokom vožnje. Povećana efikasnost takođe je doprinela većem ubrzanju i konačnoj brzini, a da se pritom povoljni podaci o potrošnji goriva nisu menjali od postojećih modela S serije. U kombinaciji sa aktivnim Porše PDK sistemom (duplog kuplunga), Carrera 4 GTS Kabriolet ubrzava do 100 km/č za 4.2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 301 km/č.

Uz dodatak spomenutih noviteta, Porše Carrera 911 sada sadrži 12 sportskih automobila u njenoj gami – baziranih na tri različita nivoa jačine agregata, u verziji kupea ili kabrioleta, i sa mogućnošću zadnje vuče ili pogona na sva četiri točka. Modeli 911 Carrera GTS i 911 Carrera 4 GTS kretaće se od 117,549 Eura na nemačkom tržištu, na šta treba zaračunati lokalne dažbine i PDV. Ponosnoj vlasnici ovog remek-dela automobilske industrije, nemačkoj teniserki Andjelik Kerber, koja je u finalu sa 2:1 u setovima pobedila bivšu prvoplasiranu teniserku Karolinu Voznijaki i time nastavila tradiciju Marije Šarapove da Poršeove ambasadorke “čuvaju” svoje Carrere u Finalu za sebe – želimo da uživa u ovoj vožnji iz snova !