Ivan Ivanović ponovo izabran za Ambasadora
Naš poznati TV voditelj Ivan Ivanović po drugi put je proglašen za zvaničnog ambasadora dečijeg društveno odgovornog projekta “Fudbal za prijateljstvo” za Srbiju, koji kompanija Gazprom izvodi u 24 zemlje Evrope i Azije. Ovaj jedinstveni projekat, čiji je globalni ambasador proslavljena nemačka fudbalska legenda Franc Bekenbauer, okuplja dečake i devojčice fudbalere oko osnivačkih principa kao što su prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, predanost, pobeda i tradicija.

Ivan, zajedno sa omladincima FK Crvena zvezda, će u Berlinu od 4. do 7.juna, prisustvovati forumu “Fudbal za prijateljstvo”, nakon čega će uživati u finalnoj utakmici Lige šampiona. Tokom trajanja Foruma, mladi fudbaleri  imaće priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja, takmiče na međunarodnom turniru u uličnom fudbalu, učestvuju u bogatom kulturno-zabavnom programu, i upoznaju sa prisutnim vodećim sportistima i umetnicima. Prošle godine, u Lisabonu, omladinci FK Crvena zvezda zauzeli su drugo mesto u konkurenciji 16 zemalja, i sva su očekivanja da će i ova generacija crveno-belih nastaviti tradiciju zapaženih nastupa i druženja.

 “Izuzetno sam ponosan time da sam ponovo izabran za Ambasadora ovog jedinstvenog globalnog projekta, i činjenicom da je Srbija njegova uvažena članica od samog nastanka!” kaže Ivan Ivanović, i dodaje:”Srećan sam da vidim koliko deca razvijaju svoje stavove o komunikaciji, razumevanju, poverenju i toleranciji kroz sport. Citirajući Franca Bekenbauera – jednom kada shvate koliko je važno prijateljstvo i poštovanje na samom terenu, oni će iskreno početi da cene svoje prijatelje i bližnje u svakodnevnom životu.”