Nova adidas kopačka kreirana za vrhunske igrače
adidas je predstavio Nitrocharge, novu energetsku kopačku dizajniranu za sledeću generaciju fudbalera prateći nasleđe i uspeh postojećih ikonskih predator, adipure & f50 kopački. Uporedo sa predstavljanjem ove kopačke, adidas je lansirao reklamu koja na najbolji način otkriva adidas Nitrocharge, sa naglaskom na tip igrača za koje su dizajnirane.

Jednominutna TV reklama biće emitovana narednih nekoliko nedelja širom sveta tokom ključnih fudbalskih mečeva uključujući i predstojeće finale UEFA Lige šampiona koje se održava u Londonu. Reklamu za adidas Nitrocharge mozete pogledati na sajtu YouTube

Vizuelno upečatljiva Nitrocharge kopačka oslikava evoluciju adidasove bogate istorije proizvodnje kopački namenjenih specifičnim tipovima igrača. Nitrocharge zadržava energiju u svom središnjem delu i dizajnirana je specijalno za „Pokretača“ (Engine), novog tipa igrača kojeg su zajednički kreirali i otkrili adidas i Opta u okviru nedavno formiranog partnerstva.

„Pokretač“ je prvi na spisku tima, neprekidno trči, rešava situacije, pokreće svoj tim, nemilosrdan je u potrazi za šansama od jednog šesnaesterca do drugog i to čitavih 90 minuta. Ovaj igrač je oživljen u reklamama za Nitrocharge gde je prikazan u visoko oktanskoj akciji, brzini i sa ozbiljnim stavom kako bi se istakao tip igrača za koga je namenjena ova kopačka.Nitrocharge kopačku odlikuje niz novih tehnologija čija kombinacija treba da definiše prelepu igru “Pokretača”. Ove tehnologije uključuju sledeće inovacije:

ENERGYSLING- podrška pri skretanju kako bi se izoštrile reakcije na terenu

ENERGYPULSE – inspirisan novim tehnologijama koje obezbeđuju dodatnu energiju tokom odbacivanja prilikom sprinta

Kopačka ima zaštitni mrežasti sloj koji obavija stopalo, kao i zaštitne jastučiće postavljene oko najosetljivijih zona kao što je Ahilova tetiva. Konačno, nova adidas kopačka spada u grupu kopački koje su kompatibilne sa adidas miCoach SPEED_CELL uređajem.

Nova adidas Nitrocharge kopačka biće u prodaji od 27. maja u adidas monobrend radnjama i prodavnicama Intersport, a na terenu će je nositi Engine igrači Danijel De Rosi (Roma), Dani Alves (Barselona), Ezekijel Eveci (Pari Sen-Žermen) i finalisti UEFA Lige šampiona Ćavi Martinez (Bajern Minhen).