Košutnjak Challenge Race 2014 i Košutnjak Challenge Race Junior 2014
Nakon velikog interesovanja, pažnje I posećenosti 2012. i 2013. godine, odlučili smo da uvedemo tradiciju pa tako treću godinu za redom organizujemo - Košutnjak Challenge Race trku sa preprekama. Probali biste nešto drugačije? Želite da osetite malo zdravog adrenalina u prirodi uz odličnu zabavu? Onda se prijavite na treću po redu  trku sa preprekama u Srbiji i zasigurno najluđu trku na kojoj ste do sada učestvovali!

U subotu 10. maja sa početkom u 12 časova najhrabrijih 300 trkača imaće priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka. Koje su to izazovne prepreke I ove godine nećemo otkrivati do same trke, a Atletsko-orientacioni klub Košutnjak (AOK) će se pobrinuti da ne zalutamo I izgubimo se na stazi. Start i cilj trke nalaze se na istoj lokaciji: ispred SquashLand kluba u Pionirskom gradu koji je I organizator ovog događaja. RedBull I Savez za Fitnes I Rekreaciju Srbije će se pobrinuti I ove godine za dobru zabavu uz muziku I fitness zagrevanje pred sam start trke. Pridružili su nam se u organizaciji I atletski klub RUNNING kao I dečiji sportski klub Sporticus koji I ove godine pripremaju trku  za najmađe: Košutnjak Challenge Race Junior 2014 koja počinje u 10 časova istog dana. Prepreke I dužine KCRJunior 2014 trke prilagođene su deci predškolskog I školskog uzrasta. Deca se takmiče u tri kategorije I to predškolski uzrast na 400m, školski do 10 godina na 800m i školski do 14 godina na 1200m.

Reebok kao glavni sponzor ovogodišnje trke pripremio je, osim robnih nagrada za najbrže, brojna iznenađenja I aktivnosti za sve učesnike. Reebok  ambasadori, među kojima su: Katarina Vučetić, Dario Ćirić, Marko MaraQya, Bane MVP, Irina Radović, Una Senić, Marko Prokić, Marko Đurovski, će na KCR 2014 trci još jednom okupiti  sve one koji vole odličan sportski provod i koji, žive sa žarom, unose strast u sve što rade i inspirišu svet oko sebe.

U petak 4. Aprila počelo je prijavljivanje za učešće u obe trke (KCR2014 I KCRJunior2014) po povlašćenim cenama I za samo 24 sata prijavilo se fantastičnih 150 trkača!

Prijave za učešće u KCR2014 se primaju putem sledećeg linka: OVDE
a za KCRJunior204 putem linka: OVDE

Nakon online prijave uplata kotizacije može se izvršiti putem žiro računa broj:330-4014658-23 primalac: Beogradski Skvoš Klub "Skvošlend", Kneza Višeslava 27, Beograd sa svrhom uplate:Kotizacija za učešće na KCR2014 odnosno KCRJunior 2014 u koliko prijavljujete svoje dete. Visina kotizacije iznosi 600 dinara za uplate do 10. aprila; 800 dinara za uplate do 01. maja i 1000 dinara za uplate do 10. maja. Visina kotizacije za KCRJunior2014 iznosi 300 dinara za uplate do 1. maja i 500 dinara za uplate do 10. maja. Kotizaciju za trku možete uplatiti i u prostorijama Skvošlenda u ulici: Kneza Višeslava 27 u Košutnjaku.

Preuzimanje brojeva i startnih paketa biće moguće u SquashLand klub u četvrtak I petak 8. I 9. maja 2013 od 9 do 17 časova kao 10. Maja do sat vremena pred početak trke.

Promovišemo aktivan životni stil za sve!

Događaj promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka predstavlja izazov za sve učesnike, koji uz pregršt motivacije duž staze završavaju trku te tako postaju pobednici I dobijaju medalju.Trka je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji ali I drugim zemljama, a trke ovog tipa svake godine postaju sve popularnija. Trka je amaterskog karaktera. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Ako možete da trčite ili pešačite 30 minuta uspešno ćete završiti trku.

Šta da obučete?

Stara trkačka i trening oprema su najbolje opcije. Bićete blatnjavi tako da svoju novu opremu ostavite kod kuće. Nakon trke prljavu opremu spakujte u plastičnu kesu kako biste je poneli u rancu.  Zbog bezbednosti na trci nisu dozvoljene sprinterice i patike sa kramponima!

Volonteri

Ukoliko želite da učestvujete, a još niste skroz spremni za trku, možete nam pomoći u organizaciji dešavanja volontirajući pre i u toku trke. Ukupno 20 volontera će biti pozvano da učestvuje u organizaciji ovogodišnje trke.