Turistička agencija „Lasta“ pripremila je specijalne aranžmane za predstojeći praznik, Dan žene. Svi oni koji žele svoje lepše polovine da obraduju nekim putovanjem „Lasta“ u ponudi ima turu do Istanbula koja je već nekoliko sezona jedna od najatraktivnijih destinacija. Pored ovog, aranžmani koji se damama nude za 8. mart su i Mostar, Trebinje, Dubrovnik i Toskana Italija.

„Potražnja za obilazak Istanbula je u poslednjih nekoliko meseci zaista porasla. Turisti iz naše zemlje su zainteresovani da vide sve ono što ovaj grad bogat kulturnom tradicijom i istorijom izdvaja od drugih. U susret 8. martu „Lasta“ se pobrinula da tura bude još interesantnija i da grad predstavi turistima u što boljem svetlu“, rekla je Ana Petrović, PR menadžer SP „Lasta“.

Tokom šest dana, koliko će trajati obilazak najvećeg grada Turske, turisti će moći da vide znamenitosti grada na  Bosforu. Treba istaći da je Istanbul jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu i Aziju, zbog čega je bogat kulturnim i turističkim atrakcijama koje ovaj grad izdvajaju od ostalih. Od 5. do 10. marta turisti će moći u pratnji vodiča da idu u panoramsko razgledanje grada, obiđu Grčku pravoslavnu Patrijaršiju, kao i da uz doplatu obiđu Aja Sofiju, Plavu Džamiju, Top Kapi palatu i da krstare Bosforom.

Ono što svakako ne treba propustiti prilikom obilaska Istanbula jeste veliki broj poslastičarnica, jer se slatke poslastice mogu naći na svakom uglu grada. Najpoznatiji specijaliteti koji nam stižu iz grada na Bosforu su baklave, sutlijaš, lokum, turski ratluk i svemu tome treba dodati i tursku kafu, koja se može naći u svakoj od mnogobrojnih kafedžinica u gradu.

Turistička agencija “Lasta” postoji više od 45 godina. Ponuda Turističke agencije “Lasta” zasniva se na organizaciji i realizaciji turističkih aranžmana, letovanja i zimovanja, đačkih i stručnih ekskurzija i sajmova, u zemlji i inostranstvu, uz mogućnost posebnog prilagođavanja potrebama i željama korisnika. Pored navedenih usluga, nudimo i karte za međunarodne i međugradske linije, rentiranje autobusa, usluge avio prevoza, međunarodno zdravstveno osiguranje i menjačke poslove. Naš stalni partner je Turistička organizacija Beograda.