"Primeknit FS" kopačka
Adidas je otišao korak dalje i predstavio "Primeknit FS" prvu kopačku koja spaja dva elementa u jednu celinu - kopačku i čarapu - adidas podiže zavesu za budućnost fudbala predstavljajući Primeknit FS. Nakon nedavnog lansiranja prve pletene kopačke na svetu, adidas Samba Primeknit, poznati sportski brend je svojim fanovima omogućio uvid u fudbalsku obuću budućnosti, otkrivajući najnovije adidas Primeknit FS koje nisu samo kopačke.

Ograničena serija Primeknit FS proizvodiće se u crnoj, beloj i crvenoj boji, i predstavlja prvu  kopačku na svetu koja spaja dva elementa u jednu celinu - kopačku i čarapu. Unikatni dizajn čarape omogućiće fudbalerima osećaj druge kože i savršeno prijanjanje od pete pa naviše. Čarapa omogućava bolji kontakt sa loptom u poređenju sa dizajnom gornjeg sloja i ivicama na tradicionalnim kopačkama. adidas Primeknit FS, kao konceptualni model, trenutno je u fazi dizajna i testiranja sa najboljim fudbalerima, kako bi se finalizirao njegov razvoj i kako bi se predstavio na terenu krajem tekuće godine.

Očekuje se da će specijalan dizajn Primeknit FS pružiti nove nivoe fleksibilnosti i udobnosti uz stabilnost i snagu jednaku standardnim kopačkama. Tkanje je precizno i kreirano tako da garantuje otpornost na vodu čak u svim vremenskim uslovima.

Slična nedavno lansiranim adidas Samba Primeknit, prvim pletenim kopačkama, tehnologija  prve potpuno integrisane pletene kopačke čarape u jednom tkanju donosi optimizovane zone dizajnirane za različite potrebe svakog igrača.

Komentarišući otkrivanje adidas Primeknit FS, Markus Bauman, potpredsednik divizije Global Football u adidasu je rekao, "Nakon prošlonedeljnog lansiranja adidas Samba Primeknit, prve pletene kopačke na svetu,  veoma smo uzbuđeni što smo dali svetu priliku da zaviri u budućnost naših proizvoda. Uvođenje adidas Primeknit FS je samo najnovije poglavlje adidas fudbalskih proizvoda i dalje učvršćivanje naše pozicije pionira fudbalskih inovacija."

Da biste saznali više o adidas Primeknit FS i drugim adidas inovacijama, posetite www.facebook.com/adidasfootball ili se pridružite razgovoru na Tvitter-u: @ adidasfootball # allin or nothing.

O adidas fudbalu - adidas je globalni lider u fudbalu. Zvanični je sponzor i partner najvažnijih fudbalskih turnira u svetu, kao što su FIFA Svetski kup, FIFA Kup Konfederacija, UEFA Liga šampiona, UEFA Liga Evrope i UEFA evropskih prvenstava. adidas je i sponzori nekih od najvećih svetskih klubova, uključujući Real Madrid, FK Bajern Minhen, AC Milan, Flamengo i Čelsi. Neki od najboljih svetskih igrača na adidas spisku su Leo Mesi, Geret Bejl, Mesut Ezil, Dani Alveš, Oskar, Ćavi, Karim Benzema i Bastijan Švajnštajger.