Sobarica je roman o prijateljstvu i porodici, identitetu i pronalaženju sopstvenog glasa. Ispunjen šarolikim likovima, ljupkim i odbojnim, zanimljivim i nezaboravnim, prvenac kanadske autorke Nite Prouz će nas provesti kroz zamršenu misteriju i pokazati nam koliko je važno osećati se prihvaćenim. Moli Grej je posvećena svom poslu hotelske sobarice – njen jedinstveni karakter, uz opsesivnu ljubav prema čišćenju i propisanim pravilima ponašanja, čini je idealnom za ovaj posao. Hotelsko okruženje je gotovo lik za sebe, sa fasadom elegancije, sofisticiranosti i glamura – i mračnim tajnama iza zatvorenih vrata.

Ja sam vaša sobarica. Znam toliko mnogo o vama. Ipak, kad se sve sabere i oduzme, šta vi znate o meni?

Ali Molin uredan život okreće se naglavačke onog dana kada zatekne ozloglašenog i bogatog gosta mrtvog u njegovom apartmanu. I pre nego što shvati šta se dešava, postaje glavna osumnjičena zbog svog neobičnog ponašanja. Moli mora da pronađe ubicu ili rizikuje da se uplete u prljavu zaveru.

„Čitalac će tokom vremena otkriti da su Moline razlike zapravo njena najveća snaga.“ – Nita Prouz

Simpatična, nezaboravna heroina vodi nas na neobično putovanje puno obrta i šokantnih priznanja. Bestseler Njujork tajmsa i Sandej tajmsa i najprodavaniju knjigu u Kanadi Sobarica potražite na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.