ADIDAS I NBA PREDSTAVILI 2013 NBA ALL-STAR DRESOVE
Dizajn dresa inspirisan istorijom vazduhoplovstva grada Hjuston adidas, zvanični sponzor opreme za NBA (National Basketball Association), predstavio je odeću za 62. NBA All-Star Game koji će se održati 17. februara 2013. godine u Tojota centru u Hjustonu, u Teksasu.

Novi dresovi koje je dizajnirao adidas inspirisane su bogatom vazduhoplovnom istorijom Hjustona i brzinom mlaznih aviona koje ostavljaju trag na nebu iznad ovog grada. Upadljiv izgled dresa, svojim klasičnom siluetom i košarkaškom mrežom, podseća na najbržu avionsku flotu.

 “NBA All-Star Game predstavlja jedinstvenu priliku da se ujedine adidas performance linija i stilizovani adidas proizvodi kako bi se slavio stil uličnog basketa koji je deo košarkaške kulture zemalja širom sveta. Već šestu sezonu adidas dizajnira NBA All-Star dresove. Svake godine radujemo se da predstavimo unapređenu kolekciju koja pomaže najboljim igračima na svetu da podignu njihovu igru na viši nivo pred globalnom publikom” rekao je Lorenc Norman, potpredsednik adidas globala.  

adidas 2013 NBA All-Star dresove karakteriše specijalno dizajnirana mreža koja omogućava maksimalnu  pokretljivost i propuštanje vazduha. West (crvena) i East (kraljevska plava) dresovi imaju tri adidas linije postavljene na bočnoj strani. Slova i brojevi na dresovima inspirisana su stilom mlaznih aviona.

Igrači će na terenu nositi crno bele grejače u avijatičarskom stilu, koji su sastavljeni od metalnih rajsfešlusa napravljenih od nerđajućih materijala koji se koriste na avionima. Jakne svakog od igrača simbolizovaće njihove uspehe u karijerama kao što su pojavljivanja na  NBA All-Star Game, dodela nagrada za All-Star MVP,  NBA titule, pored redovnih nagrada za najbolje rezultate u sezoni.