U kategoriji Društvo pobedio je sajt www.rgz.gov.rs, u kategoriji Servisi sajt www.planplus.rs, u kategoriji E-market sajt www.limundo.rs, u kategoriji Vesti i informacije sajt www.rts.rs, u kategoriji Nauka i obrazovanje sajt www.iths.edu.rs, u kategoriji IT sajt www.informacija.rs, u kategoriji Porodica i zdravlje sajt www.dr-ristic.com, u kategoriji Sport i (avan)turizam sajt www.tob.rs, u kategoriji Zabava i Lifestyle sajt www.dominomagazin.com, a u kategoriji Blog sajt www.mooshema.com.

Novitet ove godine je specijalna Nagrada publike, dodeljena sajtu www.wannabemagazine.com, koji je dobio najviše glasova posetilaca sajta www.pcpress.rs. Pored ovog, specijalno priznanje dodeljeno je i RNIDS-u, za Program podrške projektima popularizacije Interneta.

Kompletnu listu 50 najboljih sajtova možete videti na www.pcpress.rs/webtop50-2012 .

Portal za kulturu SEEcult.org četvrtu godinu za redom uvršten je medju 50 najboljih sajtova u Srbiji - u tradicionalnom izboru uglednog časopisa PC Press. SEEcult.org je trostruki uzastopni pobednik u kategoriji “ Kultura” godišnje liste WebTop50 časopisa PC Press (2009, 2010. i 2011). Kultura više nema zasebnu kategoriju na listi, pa je SEEcult.org ovoga puta među najboljima u kategoriji “Nauka i obrazovanje”, u kojoj je pobednik sajt iths.edu.rs (Information Technology High School).

Kako je istakla redakcija PC Pressa, čest laureat njenog priznanja, “ne posustaje sa energijom kojom prati sva kulturna dešavanja Jugoistočne Evrope”. “Iz ažurnih vesti saznaćete tačnu satnicu mnogobrojnih dešavanja, ali i pročitati šta

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije radi na promovisanju kulture i umetnosti. Ako niste samo konzument, na SEEcult.org ćete saznati sve o radionicama i konkursima za umetnike u tradicionalnom, ali i alternativnom umetničkom izrazu. Tu je i registar kulturnih ustanova i udruženja, a mnoštvom stavova, mišljenja i kritika možete bar povremeno da zamenite dangubljenje na društvenim mrežama”, navedeno
je u obrazloženju PC Pressa.

Od najboljih 50 domaćih sajtova, u kategoriji “Nauka i obrazovanje” našli su se i kobson.nb.rs, sajt Muzeja Nikole Tesle tesla-museum.org i onlajn rečnik vokabular.org.

SEEcult.org zahvaljuje redakciji časopisa “PC Press” na prepoznavanju napora da sveobuhvatno i raznovrsno predstavimo kulturu i umetnost u Srbiji, ali i regionu i šire. Posebno zahvaljujemo svim saradnicima i partnerima na saradnji u nastojanju da skrenemo pažnju na važnost i ulogu kulture u društvu, ukazuju ći i na njene visoke domete, ali i na probleme sa kojima se suo čava.

Čestitamo i svim ostalim dobitnicima priznanja časopisa “PC Press”, u nadi da će oblast kulture ponovo dobiti zasebno mesto na godišnjoj listi, što je posebno važno u vremenu kada za kulturu ima sve manje prostora u klasi čnim štampanim i elektronskim medijima, a i finansijskih sredstava za njen opstanak i razvoj.

Uloga neprofitnih onlajn medija morala bi, naravno, biti prepoznata na adekvatan na čin i u Medijskoj strategiji i novim medijskim zakonima koji su najavljeni.