Nova Iskra Workspace objavio je zajedničko ulaganje sa jednim od vodećih globalnih coworking opera
Jedna od vodećih globalnih coworking i coliving platformi ulazi na tržište našeg regiona kroz akviziciju većinskog udela u specijalizovanoj kompaniji Nova Iskre - Novi Prostori d.o.o, popularnog srpskog coworking operatera. Samo dva meseca po otvaranju druge lokacije Nova Iskra Workspace-a u srcu Zemuna, u Beogradu, vodeći coworking operater u našem regionu objavio je akviziciju većinskog udela od strane jednog od vodećih globalnih coworking i coliving operatera, rent24. Cilj investicije u srpsku kompaniju je razvoj u regionalnog lidera u domenu postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora, ili pak coliving koncepata. rent24 (www.rent24.com) je globalni lider u oblasti pružanja coworking i coliving usluga.

U portfoliju trenutno je oko 45 lokacija koje se prostiru na tri kontinen ta, dok se novi prostori priključuju skoro na nedeljnom nivou. Ulazak rent24 na srpsko i balkansko tržište deo je ekspanzije ove kompanije širom sveta, koja će rent24 istaknuti kao globalnog lidera kada su u pitanju coworking i coliving usluge. Kompanija trenutno vodi prostore u gradovima kao što su Amsterdam, Berlin, Njujork, Tel Aviv, Zagreb, Frankfurt, Hamburg, Lajpcig, London, kao i u mnogim drugim metropolama širom Evrope, Azije i Severne Amerike. Za Roberta Bukvića, osnivača i izvršnog direktora rent24 GmbH, ova investicija je logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene: “Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne mlade IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori.”

Nova Iskra Workspace sada je deo ove globalne rent24 mreže. Već je najavljeno i otvaranje treće, premijum lokacije u centru Beograda pre kraja ove godine, što će skoro udvostručiti trenutne kapacitete u Beogradu, i ponuditi brojne nove usluge i pogodnosti za članove. Oni će imati priliku da koriste bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, dok će od 2019. godine kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imati pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blokčejn platformi Primary (www.primary.io).

Ova akvizicija je definitivna potvrda Nova Iskra Workspace-a (osnovane 2012. godine) kao regionalnog lidera u pružanju coworking usluga i menadžmenta radnih prostora. Nova Iskra Workspace (www.novaiskraworkspace.com) će nastaviti da inovira evropsko tržište u oblasti coworking-a i pruža najbolje moguće usluge u regionu, dok će Nova Iskra (www.novaiskra.com) nezavisno nastaviti da funkcioniše kroz prostor u Savamali i radi na podizanju kapaciteta, edukaciji, međunarodnoj saradnji i drugim projektima u domenu kreativnih industrija, informacionih tehnologija i kulture, kao i projektima okrenutim zajednici.

Posetite www.rent24.com/belgrade za sve detalje vezane za dve sadašnje lokacije u Beogradu, kao i za one koje tek dolaze!