Nepravedna prednost  - Što vas u školi nikad neće naučiti o novcu?
U ovoj knjizi Robert Kiyosaki izaziva ljude širom svijeta da prestanu slepo prihvatati kako će celi život imati finansijskih problema. Pravo finansijsko obrazovanje je put ka stvaranju života kakvog želite za sebe i svoju porodicu. Robert vas potiče da promijenite jedinu stvar koju kontrolišete: samoga sebe. U ovoj knjizi radi se o moći finansijske edukacije i o pet nepravednih finansijskih prednosti koje nudi pravo finansijsko obrazovanje.

Izvornim pristupom Kiyosaki naglašava važnost koraka koji edukaciju pretvaraju u primjenljivo znanje s mjerljivim rezultatima.

U pravom stilu bogatog oca, Nepravedna prednost navodi čitaoce da spoznaju dva načina gledanja na finansijsko znanje te da iskuse kako je moć stvarnog finansijskog obrazovanja njihova nepravedna prednost.

Robert Kiyosaki je izazvao i promijenio način na koji desetine milijona ljudi širom svijeta razmišljaju o novcu. Zbog njegovih stajališta koja su često protivrečna konvencionalnim stavovima, Kiyosakija bije reputacija hrabrog i drskog čovjeka bez dlake na jeziku. U svijetu ga smatraju strastvenim zagovornikom finansijske edukacije.