LazyBrain vol_AI
LazyBrain | Digital Intelligence predstavlja inicijativu mladih profesionalaca, preduzetnika i inženjera okupljenih oko ideje izgradnje i jačanja svih delova digitalnog, visokotehnološkog, inovativnog i modularnog ekosistema koji će u relativno kratkom vremenu moći da transformiše tradicionalni pristup obrazovnom sistemu stavljajući algoritamsku pismenost u prvi plan. LazyBrain vol_AI je intenzivno timsko takmičenje u oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja koje će se održati 19. maja ove godine u Beogradu. Cilj takmičenja je kreiranje inovativnog samoodrživog algoritma i seta algoritama koji imaju sposobnost da nezavisno donose odluke u realnom vremenu i uče iz interakcije sa drugim sistemima i konverzacije sa čovekom kojoj mogu biti izloženi.

Propozicije takmičenja ne nalažu nikakve restrikcije i ograničenja kada su u pitanju razvojno okruženje, platforma, dodatni servisi, javno dostupan kod i programski jezici koje takmičari mogu koristiti prilikom implementacije rešenja. Takmičenje je otvoreno za univerzitetske studente i mlade profesionalce iz oblasti softverskog inženjerstva, mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Prijave se otvaraju 9. aprila na zvaničnom sajtu takmičenja ( link ) i biće otvorene sve do 6. maja u ponoć. Sve dodatne informacije o takmičenju, potencijalnim problemima, predloženim tehnologijama i alatima možete pronaći na zvaničnom sajtu takmičenja i na adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Na početku takmičenja, timovima će biti prezentovan konkretan problem iz realnog okruženja. Kriterijumi i način bodovanja biće objašnjeni na početku takmičenja od strane organizatora. Od takmičara se očekuje da konačno rešenje predaju u formi izvršnog fajla testiranog na lokalnoj ili udaljenoj mašini (serveru).

Za sprovođenje i poštovanje svih pravila takmičenja zadužen je stručni žiri sastavljen od članova LazyBrain | Digital Intelligence inicijative, profesionalaca iz oblasti industrije i akademske zajednice.

Zvanični sajt takmičenja: www.lazybrain.org/ai