Konkurs za treninge za pisanje biznis plana
U okviru programa Biznis mladih Srbije raspisan je novi poziv za mlade – da se prijave za napredne petodnevne treninge na kojima će se uz podršku biznis ekperata baviti temeljnim razvijanjem svoje biznis ideje i pisanjem biznis plana.

Konkurs je namenjen mladima sa teritorije Republike Srbije, uzrasta od 18 do 35 godina, a mladi mogu da konkurišu sa svojom poslovnom idejom, slanjem prijavnog formulara koji se preuzima na BMS sajtu.

Konkurs je otvoren do 24. novembra, a treninzi će biti organizovani u Nišu od 11. do 15. decembra, i u Novom Sadu od 16. do 20. decembra 2013. godine.

Nakon online kursa preduzetništva na kome je skoro 2000 mladih polaznika iz cele Srbije imalo priliku da na osnovnom nivou razradi svoju poslovnu ideju, napredni trening je namenjen onima sa najboljim idejama, za koje komisija proceni da imaju najvise potencijala da se razviiju u uspešan biznis. Selekciju pristiglih prijava obaviće komisija sastavljena od predstavnika partnera BMS programa, a zbog ograničenih resursa programa, na trening će biti pozvano samo 40 učesnika.

Iz Smart kolektiva podsećaju da odziv za BMS online kurs preduzetništva ukazuje na to da u Srbiji ima mnogo više mladih ljudi koji bi uz podršku programa mogli da postanu uspešni preduzetnici, i da će nastojati da prošire kapacitete programa kako bi u narednom periodu mogli da podrže veći broj mladih u pokretanju i vođenju biznisa.

Nakon treninga polaznicima će biti dodeljeni besplatni konsultanti za pisanje biznis planova, a u martu 2014. godine svi zainteresovani polaznici će moći da konkurišu za „Superstep“ kredite Erste Banke koji su namenjeni mladima za pokretanje posla i izdaju se pod povoljnim uslovima.  

Program Biznis mladih Srbije sprovodi Smart kolektiv u partnerstvu sa Erste Bankom, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta. Program finansijski podržava i Grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade, u okviru partnerstva BMS programa sa Udruženjem “HMM...” iz Novog Sada. Od oktobra 2012. godine program je deo prestižne međunarodne mreže The Prince’s Youth Business International <http://www.youthbusiness.org/>  kojom predsedava Princ od Velsa. NajStudent.com je medijski partner programa.

 www.biznismladihsrbije.org