Kompanija Ringier Axel Springer dobitink VIRTUS nagrade za filantropiju
Kompanija Ringier Axel Springer osvojila je specijalnu nagradu za iniciranje, podršku i promociju svoje humanitarne kampanje "Srce za decu" na desetoj jubilarnoj dodeli VIRTUS nagrade za filantropiju u organizaciji "Trag" fondacije. Među nominovanima, kompanija Ringier Axel Springer je kroz inicijativu "Srce za decu" u okviru više humanitarnih akcija obezbedila uslove za bolji život preko 400 mališana. Tokom sprovođenja akcije, kompanija i “Blic fondacija” su svakodnevno informisala javnost o inicijativama koje mogu podržati, ali i o rezultatima kampanje.

Ovime je podstakla davanje za opšte dobro i unapredila poverenje i motivaciju građana da se u ovoj oblasti više angažuju. Od osnivanja "Blic" fondacije i pokretanja akcije, prikupljeno je više od 93 miliona dinara za filantropske inicijative širom zemlje.

U prethodnoj godini, kompanija Ringier Axel Springer i "Blic" fondacija aktivno su radili na rešavanju stambenih i egzistencijalnih pitanja za ugrožene porodice, opremanju porodilišta, kao i renoviranja odeljenja bolnica u Srbiji - rekli su prilikom dodele.

Nagrada je uručena izvršnoj direktorki "Blic" fondacije, Ljiljani Knežević. “Želela bih da se zahvalim na nagradi. Prvi put je dobijamo, ali s obzirom na to da "Blic" fondacija postoji svega tri godine, mislim da smo bar nešto uradili u ovoj našoj Srbiji. Zahvalila bih se svim donatorima, pre svega firmama koje su prepoznale ono što radimo, ali i običnim ljudima koji od onoga što malo imaju, odvoje i daju onima koji nemaju ništa. Hvala još jednom što ste prepoznali naš rad”- rekla je Ljiljana Knežević.

Osim "Blicove" fondacije, nagrade za filantropiju dobili su i Erste banka, Telekom Srbija, kompanija "Jumiks" iz Niša, kompanija "KPMG", Hemofarm, kao i pojedinci za individualni doprinos razvoju lokalne zajednice Ljiljana Nedeljković i doprinos filantropiji Hido Muratović. Svečanoj dodeli desete jubilarne VIRTUS nagrade za filantropiju prisustvovali su i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić, Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, kao i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt.