Dodeljena 7. nagrada „PETAR DAMJANOVIĆ“
Kompanija OSA Računarski inženjering, sedmu godinu zaredom, dodelila je nagrade „Petar Damjanović” studentima koji su najbolje odgovorili na zadatak izrade tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i transportna sredstva programom Autodesk Inventor Professional 2014. Dobitnici ovogodišnjih nagrada su Borislav Sekulić, student Mašinskog fakulteta u Novom Sadu koji je osvojio prvo mesto i nagradu od 1.000 evra, Nikola Lazić, student Mašinskog fakulteta u Nišu, dobitnik je druge nagrade u vrednosti 500 evra, a treće mesto zauzeo je Nemanja Vorkapić, student Mašinskog fakulteta u Novom Sadu koji je osvojio nagradu u iznosu od 300 evra. Nagrada „Petar Damjanović” ustanovljena je u cilju promovisanja novih tehnologija i ove oblasti među mladim stručnjacima, kao i promocije mladih, talentovanih stručnjaka širokoj javnosti i kompanijama iz industrije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. I ove godine, pravo učešća imali su studenti mašinskih fakulteta i visokih strukovnih škola Republike Srbije.

Nagrada „Petar Damjanović“ dodeljuje se od 2007. godine studentima koji na najbolji način povežu idejno rešenje sa mogućnošću njegove realizacije, u programu Autodesk Inventor, kako bi se konkurentan proizvod plasirao na tržište u najkraćem roku. Konkurs promoviše jedinstvenu povezanost kreativnog i produktivnog. Ove godine studenti su mogli da koriste i verziju programa koji je namenjen radu sa izuzetno složenim sklopovima, a tehnička dokumentacija se dobija automatskim kreiranjem željenih projekcija modelovanog dela ili sklopa. Pored svih svojstava koja mora da poseduje program te kategorije, Inventor ima i razvijene alate za dobijanje proračuna putem metode konačnih elemenata i izradu animiranih prezentacionih materijala. Kako je dosadašnji zajednički rad kompanije OSA i Mašinskog fakulteta bio uspešan i plodonosan, ugovoren je produžetak saradnje na još tri godine, dok je predmet Ugovora i dodatna donacija još pet grafičkih radnih stanica u Autodesk učionici na fakultetu, dodatni Autodeskov softver i podrška u vidu obuke za korišćenje ovog softvera.

Konkurs i nagrada „Petar Damjanović“ nose ime po jednom od osnivača kompanije OSA Računarski inženjering koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, Petar Damjanović je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, a radio je i na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

Kompanija OSA računarski inženjering postoji 24 godine i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije  koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Océ, Canon i Kern. OSA je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počela sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata što je dovelo do razvijanja familije vertikalnih modula za upravljanje poslovanjem koja je ove godine tržištu predstavljen pod nazivom UniDocs Business Box.